Espagueti amb fals pesto d'espinacs i avellanes

La salsa al pesto és de les meves salses preferides. Saborosa i aromàtica, és una salsa molt fàcil de preparar i molt versàtil, ideal per acompanyar plats de pasta i de verdures, com per exemple una amanida de faves  

Al blog trobareu també la recepta del pesto sicilià fet amb alfàbrega, mató, tomàquets i ametlles, o la del pesto amb nous. Totes tenen com a denominador comú l'alfàbrega. No obstant, no a tothom agrada l'alfàbrega o bé no la trobes fresca tot l'any; en aquest cas podeu fer un fals pesto amb carbassó i festucs, que és boníssim.

També podeu fer un fals pesto amb espinacs. Dissabte passat, vaig passar per la parada de les Arnaules a la plaça Major de Manresa, i tenien un espinacs preciosos. Vaig comprar un parell de manats, i amb una part vaig fer uns cigrons amb espinacs a la catalana i amb la resta vaig preparar un fals pesto amb avellanes. Els espinacs aporten un sabor més suau que el de l'alfàbrega, es podem trobar tot l'any, i són molt saludables -recordeu en Popeye-. 

Ingredients:

  • 125 grams d'espinacs frescos
  • 90 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 50 grams de formatge parmesà ratllat
  • 50 grams d'avellanes torrades
  • 1 gra d'all
  • sal i pebre negre mòlt
  • unes gotes de suc de llimona, opcional 

Amb aquestes quantitats us sortiran uns 300 grams de salsa aproximadament. Es pot guardar a la nevera, tancada en un pot de vidre, 4-5 dies.

Per preparar la salsa, netegrem de terra els espinacs, els eixuguem i els tallem en trossos petits (descartem les tijes, que les podem fer servir per un altra plat).

En el vas de la batedora posem tots els ingredients excepte el suc de llimona i els triturem fins aconseguir la textura que més ens agradi. Si us queda la salsa molt espessa no patiu; quan l'aneu a fer servir li podeu afegir una mica d'aigua calenta - per exemple la de la cocció de la pasta- per ajudar-vos a mesclar-la amb la resta d'ingredients. 

Per últim, li podeu afegir unes gotes de suc de llimona. El contrast és deliciós.