Arròs Cajun amb gambes

Des de que les vaig tastar per primera vegada que sóc fan incondicional de les espècies Cajun. És un condiment meravellós per quasi quasevol plat salat. Fins ara les he fet servir per elaborar plats de carn, de peix i de pasta, així que ja tocava fer un plat amb arròs. El resultat ha estat simplement espectacular! 

Com a casa no ens agrada el menjar molt picant, només he fet servir una culleradeta i mitja d'espècies Cajun per elaborar aquest plat. Si us agraden les emocions fortes, podeu incrementar la quantitat al vostre gust. També us deixo un enllaç per fer a casa la vostra mescla d'espècies, perquè no es troben a tot arreu, encara que podeu trobar moltes altres més opcions per internet.  

Ingredients per a dues persones: 

  • 160 grams d'arròs bomba Molí de Rafelet
  • 10-20 cues de gambes, segons la mida
  • un ceba mitjana
  • pebrots de colors
  • 200 grams aproximats de tomàquet triturat
  • un cullereta de melmelada de tomàquet
  • mig litre de brou vegetal
  • una cullereta i mitja d'espècies Cajun
  • sal i pebre negre

Primer tallem els pebrots en trossos petits. Jo compro un paquet on van tres pebrots de colors (vermell, groc i verd). Tallo ben petits tots tres, i el que no faig servir el congelo per una altra vegada. També tallem la ceba ben petita.

Escalfem el brou vegetal en un recipient a banda.

En una cassola fonda posem un bon raig d'oli d'oliva i una cullareta d'espècies Cajun i saltegem les cues de gambes fins que comencin a agafar color. Les reservem. 

En el mateix oli, primer cuinem la ceba fins que agafi força color. Afegim els pebrots i quan comencin a estar tendres aboquem el tomàquet natural triturat. Quan comenci a agafar una textura semblant a la confitura, afegim una culleradeta de melmelada de tomàquet, encara que és opcional, i afegim mitja culleradeta més d'espècies Cajun, si us agrada el menjar un pèl picant, sinó amb la culleradeta que hem fet servir per cuinar les cues de gambes en tindreu prou. Afegim l'arròs i el mesclem amb la resta d'ingredients. Passat un parell de minuts, aboquem el brou calent, remenem una mica, tapem la cassola i cuinem l'arròs 12 minuts a foc mig. No cal remenar gaire l'arròs, només vigilar que no se'ns enganxi. Si durant la cocció veiem que l'arròs s'està quedant sense líquid, podem afegir una mica més de brou vegetal o aigua calenta, la quantitat justa, ja que aquest arròs no ens ha de quedar caldós. Afegim les cues de gambes, rectifiquem de sal i pebre si cal, i deixem 3 minuts més per que l'arròs estigui al punt. El tastem abans de retirar-lo de foc i després el deixem reposar un parell de minuts abans de servir-lo a taula.