Calçots al forn

A casa sempre esperem amb candeletes que arribi la temporada de calçots. En som fans i la prova la teniu al blog, on trobareu publicades disset receptes on els calçots són els protagonistes, com la de les croquetes de calçots, la del pollastre amb salsa de calçots, la de la tatín de calçots o la de la mousse de calçots, entre d'altres. Encara però, no havia publicat la recepta que fem més sovint i la més fàcil de totes, la dels calçots al forn. 

Trobareu per internet un munt de receptes per fer calçots. N'he provat unes quantes i la que més m'ha agradat és la de l'Albert Vilas. 


Com us deia la recepta és súper fàcil de fer i només necessiteu dos ingredients, els calçots i la salsa de calçots. Per persona us recomano 10-12 calçots dependent de la mida.

Comencem pre-escalfant el forn, a dalt i a baix, a 230 graus. 

Tallem i netegem els calçots. Intentem tallar tots de la mateixa mida. Decartem la major part de la part verda i la punta, o sigui les arrels. Després els passem sota l'aixeta i retirem la terra que puguin portar. 

Els repartim sobre una graella, un al costat de l'altra, no amuntegats. Com durant la cocció deixaran anar suc, el millor és posar sota la graella, una safata de forn folrada amb paper d'alumini, així evitarem d'embrutar massa el forn. 

Enfornarem els calçots entre 20-30 minuts depenent de com siguin de gruixuts. Quan comencin a daurar-se i deixar anar suc, els girem per que es daurin per l'altra banda, 5-10 minuts més. Han de quedar tendres al tacte. 

Els traiem del forn i els servim calents acompanyats de salsa de calçots.