Mousse de calçots

L'any passat la meva amiga Bet del blog Tasta Rutes va publicar un llibre de la col·lecció Productes de Mercat, d' Sd.Edicions, sobre els calçots. Deu fantàstiques receptes que no vaig poder gaudir l'any passat, perquè ja havia passat la temporada de calçot quan va arribar el llibre a les meves mans. Per això, aquest any he fet l'estrena oficial del llibre cuinat una elegant Mousse de calçots. De fet es tracta d'una recepta d'aprofitament, però jo sempre he trobat que les mousse són unes elaboracions elegants, que fan festa. Un plat súper fàcil de fer i deliciós, que no us podeu perdre!


Ingredients per a 4 persones:
  • 10 calçots escalivats*
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 1 ou 
  • sal 
  • pebre mòlt blanc
  • formatge de cabra en rotlle
  • sèsam torrat
Pelem els calçots escalivats i els tallem en trossos petits. Els posem en un cassó a foc fluix amb la nata, la sal i el pebre. Ho deixem coure fins que arrenqui el bull. Aleshores retirem el cassó del foc i el reservem. Muntem la clara. Afegim al cassó el rovell d'ou i ho triturem tot amb la batedora de ma. A continuació afegim la clara muntada i mesclem bé tots els ingredients. Repartim la mousse en recipients individuals i els enfornem durant 15 minuts a 180º.
Per últim, afegim trossets de formatge de cabra en rotlle per sobre, un pessic de sèsam i ho gratinem.
Servim un pèl tebi acompanyat de torradetes o "picos"de pa.

*Jo vaig fer servir el doble de calçots, potser perquè eren molt petits.