Hamburguesa de pollastre i espinacs

De tant en tant, també ve de gust menjar una bona hamburguesa casolana. La que us porto avui està feta amb carn de pollastre, formatge i espinacs, però les combinacions són infinites. 

La recepta no té cap secret i es prepara en un moment. Això sí , hem de fer servir ingredients de qualitat i un bon pa, res de pa industrial. Notareu la diferència.

Ingredients per fer quatre hamburgueses:  

  • 300 grams de carn picada de pollastre
  • 75 grams d'espinacs frescos
  • 50 grams de formatge feta
  • 1 ou
  • 2 cullerades curulles de pa ratllat
  • dos culleradetes d'herbes provençals
  • una culleradeta d'all en pols
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra
  • panets rodons
  • tomàquets
  • enciam
  • maionesa

En un bol mesclem la carn picada, els espinacs frescos tallats ben petits, el formatge feta esmicolat, el pa ratllat, l'all en pols, les herbes provençals i l'ou batut. Salpebrem. Fem quatre boles amb la barreja d'ingredients. Les aplanem amb les mans i els hi donem forma d'hamburguesa.

Escalfem una planxa al foc, aboquem un raig d'oli d'oliva, i cuinem les hamburgueses fins que estiguin cuites i daurades pels dos costats. 

Untem els panets amb maionesa -si volem, primer podem torrar una mica el pa a la planxa-, després posem per sobre les rodanxes de tomàquet, les fulles d'enciam i, per últim, l'hamburguesa, i a gaudir de la nostre burguer casolana.