Crema de carbassa i pastanaga

Les cremes són molt fàcils de fer, saludables i et solucionen un sopar en un moment. Si no les heu fetes mai a casa, us animo a que ho proveu. Hi han un munt de receptes per elegir, i a partir d'aquí ja fareu la vostra pròpia. Hi han que fan servir oli d'oliva i mantega per saltejar les verdures. D'altres que sempre hi posen patata. Altres posen làctics, tipus nata líquida o formatgets. Hi ha que només fan servir aigua per fer la crema, i d'altres brous de pollastre o de verdures....I ja no parlem de les combinacions de verdures i hortalisses que podeu fer...I respecte a la consistència, hi ha qui li agrada més líquida i d'altres més espessa. Per aconseguir la consistència perfecta, no hi ha res més fàcil que abocar les verdures cuites escorregudes en el vas de la batedora, i a partir d'aquí anar afegint el brou poc a poc fins que la crema tingui la consistència que més us agradi. I un últim consell, compte amb la sal! Si feu servir brous preparats, ja porten prou sal, així que vigileu a l'hora d'afegir-ne més. 


Ingredients per a 4 -6 persones:
  • un parell de cebes tendres mitjanes tallades a rodanxes
  • 400 grams de carbassa tallada a daus 
  • 200 grams de pastanaga tallada a daus 
  • oli d'oliva verge extra
  • 3/4 de litre de brou de pollastre o verdures calent
  • una culleradeta de cúrcuma
  • sal i pebre blanc mòlt
  • formatge parmesà
Posem un bon raig d'oli d'oliva en una cassola fonda i afegim la ceba tendra tallada i un pessic de sal i la cuinem, a foc fluix, fins que comenci a transparentar. Aleshores afegim la carbassa i la pastanaga i les saltegem uns cinc minuts. Cobrim les verdures amb el brou de pollastre o de verdures i ho coem tot a foc mig durant uns 15 minuts o fins que les verdures estiguin tendres. Jo ho faig amb la cassola tapada. A mitja cocció afegim la culleradeta de cúrcuma, rectifiquem de sal i afegim el pebre blanc mòlt al gust. 

Quan estiguin cuites les verdures, les posem en el vas de la batedora i les triturem fins aconseguir una crema fina. Jo les trec de la cassola amb una escumadora, així controlo la quantitat de líquid que aboco al vas, i després el vaig afegint a poc a poc fins aconseguir una crema amb la consistència que m'agrada. Servim la crema calenta, acompanyada d'encenalls de parmesà.  

Palmira POM ha dit...

Fantàstica aquesta combinació! Saps que diu la Polyanna de les cremes de verdures ? Que es fan "com ens agraden i punt". I tant versàtils que pots passar tot l'hivern sense repetir sabors!
Petons
Palmira

Unknown ha dit...

Yo la hago igual pero le añado una patata mediana. Y si es para un día más festivo le añado unas gambitas y unos taquitos de calabaza salteados por encima.

Anna Pigarda ha dit...

Me apunto lo del toque festivo. Me gusta mucho la idea. Gracias!