Ingredients per a 4 -6 persones:
- un parell de cebes tendres mitjanes tallades a rodanxes
- 400 grams de carbassa tallada a daus
- 200 grams de pastanaga tallada a daus
- oli d'oliva verge extra
- 3/4 de litre de brou de pollastre o verdures calent
- una culleradeta de cúrcuma
- sal i pebre blanc mòlt
- formatge parmesà
Posem un bon raig d'oli d'oliva en una cassola fonda i afegim la ceba tendra tallada i un pessic de sal i la cuinem, a foc fluix, fins que comenci a transparentar. Aleshores afegim la carbassa i la pastanaga i les saltegem uns cinc minuts. Cobrim les verdures amb el brou de pollastre o de verdures i ho coem tot a foc mig durant uns 15 minuts o fins que les verdures estiguin tendres. Jo ho faig amb la cassola tapada. A mitja cocció afegim la culleradeta de cúrcuma, rectifiquem de sal i afegim el pebre blanc mòlt al gust.
Quan estiguin cuites les verdures, les posem en el vas de la batedora i les triturem fins aconseguir una crema fina. Jo les trec de la cassola amb una escumadora, així controlo la quantitat de líquid que aboco al vas, i després el vaig afegint a poc a poc fins aconseguir una crema amb la consistència que m'agrada. Servim la crema calenta, acompanyada d'encenalls de parmesà.
Fantàstica aquesta combinació! Saps que diu la Polyanna de les cremes de verdures ? Que es fan "com ens agraden i punt". I tant versàtils que pots passar tot l'hivern sense repetir sabors!
ResponSuprimeixPetons
Palmira
Yo la hago igual pero le añado una patata mediana. Y si es para un día más festivo le añado unas gambitas y unos taquitos de calabaza salteados por encima.
ResponSuprimeixMe apunto lo del toque festivo. Me gusta mucho la idea. Gracias!
Suprimeix