Nova edició de Fira Àpat

Aquest cap de setmana torna una nova edició de Fira Àpat, al recinte firal del centre comercial Las Arenas de Barcelona. La Fira Professional de l'Alimentació i la Gastronomia Catalana és la fira dels aliments produïts a Catalunya, on productors i elaboradors presenten cada any els seus productes a professionals del sector de la restauració i també al consumidor final. A banda dels estands dels productors, Fira Àpat ha organitzat un munt d'activitats els tres dies de la fira, 6,7 i 8 d'octubre, entre elles presentacions i tast de productes, tallers de cuina en directe, xerrades tècniques per a professionals...Per poder planificar la vostra visita, podeu consultar aquí les activitats programades, que aquest any s'han distribuit en tres espais, l'espai nord, l'est i l'oest.


Entre les activitats organitzades trobareu una xerrada sobre el malbaratament alimentari de la ma de Zero Waste BCN, i és que a casa nostra, les llars, comerços i la restauració generen unes 262.000 tones d'aliments malbaratats, el que equival a uns 35kg/persona. Zero Wastet BCN organitza tallers per a conscienciar a la població de la importància de cuidar el planeta i de com evitar el malbaratament alimentari.

També es farà la presentació del nou llibre de la xef  Ada Parellada, La cuina sostenible. Idees, trucs i receptes per no llençar res!. Un llibre on vol denunciar un dels problemes actuals més importants, el de la quantitat de menjar que llencem diàriament a les escombraries, i que va en augment. Amb el llibre l'Ada Parellada vol ensenyar-nos a menjar millor, més sa i més variat, i aprendre a reorganitzar la nostra cuina, fent-la més eficaç i àgil, optimitzant així el nostre temps.

Al llarg dels tres dies s'han organitzat diferents masterclass sobre cuina amb miso, de pa saludable, de ginebres o de sopes, tallers de sushi i d'elaboració de coques, tast de vins i de cerveses, presentacions de productes i showcooking de la ma de xefs com  Mingo Morilla. Jordi Anglí o David Molina. No faltaran xerrades més tècniques dirigides als professionals com la de Luisa Ramos de Baco y Boca sobre la gestió de les xarxes socials, o sobre la recuperació patrimonial de receptes, de la ma de Sergi de Meià. Podeu consultar l'agenda aquí.

Si ets professional pots descarregar aquí la teva entrada gratuïta.

Fira Àpat, una fira per no perdre's si vols conèixer de primera ma els millors productes catalans i els seus productors.