Nova edició de Fira Origens

La setena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, Fira Orígens, s'avança aquest any i es celebrarà el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre al Recinte Firal d'Olot.


La fira comptarà amb 62 estands que acolliran uns 90 productors. D'aquests, un 25% participaran per primera vegada, a més es reforça l'aposta pel producte ecològic, que ja representa el 30% dels productors participants, un 6% més que el 2017. Respecte als participants, un 33% provenen de les comarques de Girona, especialment de la Garrotxa, un 29% de les de Barcelona, un 16% de les de Lleida i un 12% de les de Tarragona. No faltaran tampoc aquest any els productors de la Vall de Bianya, que sota la marca De Bianya, han participat en totes les edicions de la fira. Enguany trobarem els embotits casolans de Can Dorca, els formatge de Mas Farró, Viamel, farro de Mas la Tria, pa de Nàsia i el formatge fresc del restaurant Mas La Peça. El territori convidat aquest any serà Menorca. Sis petits productors de l’illa portaran formatges, embotits, pa, carns i licors sota la marca Made in Menorca. A més la xef menorquina Sílvia Anglada, oferirà una sessió a l’Aula de Cuina i tots els productors, conjuntament, una a l’Aula de Tast.

Pel que fa a productes, Fira Orígens comptarà amb propostes molt diverses que van des d’embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, infusions, vins, licors, caves, tòfona o espècies, entre d’altres.

L’Aula de Cuina comptarà un any més amb reconeguts professionals com en Carles Gaig, Albert Mendiola del Restaurant Marimorena de Sant Boi de Llobregat, Cuiner de l'Any al Fòrum Gastronòmic de Girona 2017, Jordi Llobet, de L'Ó, Mont Sant Benet, de Sant Fruitós de Bages o Jordi Juncà de Ca l'Enric de la Vall de Bianya, entre d'altres.

L’Aula de Tast acollirà tasts de diversos productors presents a la fira com les cerveses artesanes de Girona Excel.lent, els productes d'Osona Terra o els tasts guiats amb productes de l'Empordà o de Menorca.

Per als petits de la casa, també s'han organitzat diversos tallers.

També es celebrarà el 2on Concurs del coques de forner de Catalunya, el dissabte dia 6 per la tarda, i es lliuraran els premis al Millor Producte i al Millor Estand d'Orígens 2018, com cada any.

El preu de l’entrada a la fira és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. Com sempre els assistents podran comprar directament al productor. L’Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l’Aula de Tast d’1. Les inscripcions per a aquestes espais es realitzaran a l’entrada de la fira.

L’horari serà el dissabte, des de les 10 del matí a les 9 del vespre, i el diumenge
des de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Fira Orígens, una fira que per conèixer, tastar i comprar producte de qualitat, elaborat a casa nostra.