Mini frittata de moniato i mató

Fins no fa gaire temps, a casa, els moniatos només entraven per la Castanyada i encara gràcies. No va ser fins que vaig descobrir la recepta de les magdalenes de moniato de la Sònia, de Pa amb vi i sucre, que vaig començar a pensar que potser els hi havia de donar una oportunitat, així que vaig començar a buscar receptes amb moniatos, fins arribar a la de panets de moniato i mel; aleshores vaig saber que aquell era l'inici d'una gran amistat amb aquest tubercle ataronjat.

Ha tornat la temporada de moniatos, i he decidit inaugurar-la amb aquestes mini frittates de moniato i mató. Són ideals per un sopar informal i es preparen en un moment amb un espiralizer o aparell per fer espirals de verdures. Si no en teniu, podeu ratllar el moniato i la ceba o bé tallar el moniato en bastonets fins i la ceba, ben picada.

Si us agrada el moniato, no perdeu de vista el blog, perquè prometo publicar més receptes amb el moniato com a protagonista.


Ingredients per 8 unitats:
  • un moniato gran
  • una ceba petita
  • 50 grams d'espinacs
  • 6 ous
  • 125 grams de mató
  • 2 cullerades d'herbes provençals
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Saltegem la ceba amb una mica d'oli i després li afegim el moniato i el cuinem a foc suau fins que estigui tendre. Afegim els espinacs i els cuinem un parell de minuts. Reservem.

En un bol batem els ous amb les herbes provençals i el pebre vermell dolç, després afegim el mató i per últim, aboquem el sofregit de moniato, mesclem bé tots els ingredients i els salpebrem. Repartim la mescla en un motlle metàl·lic per fer magdalenes, prèviament greixat amb oli i enfornem 20 minuts o fins que les mini frittates hagin quallat.

En lloc de greixar el motlle jo us aconsello folrar-lo amb paper d'enfornar. Pórta més feina, però menys disgustos, perquè amb el motlle folrat hi han poques possibilitats que la frittata se'ns trenqui quan la desemmotllem. Caldrà que retalleu un cercle per la base de cadascun dels motlles i una tira ampla per cobrir les parets. Quan surtin les frittates del forn, espereu uns minuts a que es refredin una mica abans de retirar el paper. Serviu-les tèbies.


Recepta, amb alguna modificació, del llibre Espiralízate de Gaia Ediciones.

6 comentaris:

  1. Doncs aviam si se m´enganxa aquest afició pel moniato...perquè jo res de res. Els plats que feu entren pels ulls però a mi el moniato em costa d'empassar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo abans només l'havia menjat alguna vegada fet al forn i aquest any m'he aficionat. Li has de donar una oportunitat, Cristina! Bon cap de setmana, bonica!!

      Elimina
  2. Mira que la carbassa la faig servir per 1000 receptes dolces i salades però el moniato em costa més. A veure si amb aquesta recepta la Polyanna s'anima per tastar-los!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig començar descobrint la carbassa i ara m'he aficionat al moniato. Segur que se t'ocorririen receptes delicioses! Amb la traça que tens tu a la cuina! Bon cap de setmana!

      Elimina
  3. En Nerja (axarquia en Málaga) hacian un postre con boniato hervido en poca agua, con canela y clavo al que se le añade al final miel de caña de Frigiliana. Es muy tipico

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues yo diría que ese postre lo he comido yo de pequeña. Como mi madre es de Andalucía, tal vez conoce la receta. Se lo preguntaré. Gracias por la información. Un saludo!













      Mi madre es de Andalucía y tal vez conozca la receta.

      Elimina