Magdalenes de moniato

Amb la Sònia de Pa amb vi i sucre ens vam conèixer a la trobada de Caldes de Montbui que vam organitzar fa uns anys. M'agrada molt el seu blog, receptes delicioses que sempre surten bé i unes fotos espectaculars. Ella m'ha aficionat a les magdalenes de carbassa i ara a les de moniato. Si les primeres són bones, aquestes són addictives, i que consti que a mi no m'agrada gaire el moniato, però és que tenen una textura espectacular! Són molt fàcils de fer i delicioses, així que, posats a encendre el forn per coure moniatos i castanyes, poseu uns quants moniatos més i aprofiteu per fer aquests magdalenes...No us penedireu!


Ingredients per 12 magdalenes (amb alguna petita variació de la recepta de la Sònia):

  • 140 g d’ou (entre 2 i 3 ous)
  • 175 g de sucre morè
  • 165 g de moniato cuit al forn
  • 30  ml de llet desnatada
  • 30 ml de vi moscatell
  • 220 ml d’oli de girasol 
  • 210 g de farina integral
  • 7 g de llevat químic
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • un pessic de sal
  • sucre bolat per decorar

En un bol petit mesclem la farina amb el llevat, la sal i la canyella.

En un bol gran afegim els ous i el sucre morè i ho batem tot amb una batedora de varetes durant cinc minuts a velocitat màxima. A continuació aboquem la llet, el vi moscatell i l'oli i continuem batem un parell de minuts a velocitat més baixa. Per últim afegim els ingredients secs i quan estiguin ben integrats, aboquem el moniato, que prèviament haurem trinxat amb una forquilla, fins aconseguir que ens quedi una massa homogènia. Fiquem el bol al frigorífic, tapat amb film transparent, mínim mig hora o fins al dia següent.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 250º. Repartim la massa en els motlles de magdalenes amb una cullera per fer boles de gelats, i fins un màxim de 3/4 parts de la seva capacitat, i els decorem amb sucre bolat. Enfornem durant 12-14 minuts, baixant la temperatura a 215º.

Una vegada traiem del forn les magdalenes, les deixarem refredar sobre una reixeta.
.