Magdalenes de carbassa

Des de que vaig descobrir les magdalenes de carbassa del forn L'Espiga d'Or de Caldes de Montbui que tenia ganes de provar de fer-les a casa. Vaig trobar la recepta al blog de la Sònia, Pa amb vi i sucre, un blog que us recomano visiteu, si és que no el coneixeu encara. El resultat, bé només cal veure la foto, i no li fa prou justícia, perquè són unes magdalenes saboroses amb un punt d'humitat, que li dóna la polpa de la carbassa, que les fa irresistibles. Per cert, si us agraden les magdalenes, al blog de la Sònia trobareu altres receptes com les de les magdalenes de moniato o les de cervesa i mel, que segur que són tan o més addictives que les de carbassa.


Ingredients per unes dotze magdalenes, amb alguna petita variació de la recepta original:

  • 140 grams d'ou (2-3 ous)
  • 175 grams de sucre morè
  • 225 grams de carbassa cuita al forn*
  • 60 ml de llet vegetal o desnatada
  • 220 ml d'oli de girasol
  • 210 grams de farina integral
  • 7 grams d'impulsor químic Royal
  • un pessic de sal
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/2 cullereta de gingebre mòlt
  • un pessic de comí
  • llavors per decorar, opcionals

Posem en un bol els ous i el sucre i amb una batedora de varetes mesclem els ingredients durant cinc minuts a velocitat màxima. Incorporem la llet i l'oli i continuem batent a velocitat lenta durant dos minuts més. Mesclem en un altre bol els ingredients secs: la farina, l'impulsor químic, la sal i les espècies i després els barregem amb els ingredients líquids. Per últim, afegim la carbassa cuita. Una vegada ben integrats tots els ingredients, tapem el bol amb film transparent i el guardem al frigorífic, mínim 30 minuts, encara que és millor tenir-lo tota la nit.  


Al dia següent encenem el forn a 250º, a dalt i a baix,  i quan arribi a la temperatura adequada, omplim els motlles de magdalenes fins a 3/4 parts de la seva capacitat, amb l'ajuda d'una màniga pastissera o bé amb una cullera per repartir gelat. Abans de ficar els motlles al forn, decorem la massa amb llavors o bé amb força sucre blanc. Posem els motlles dintre del forn, baixant la temperatura a 240º, durant uns 15 minuts. Abans de treure les magdalenes del forn, punxem alguna amb una broqueta o escuradents per comprovar que la massa estigui cuita -la broqueta ha de sortir neta-. Deixem refredar les magdalenes abans de menjar-les.

Per saber com fer el puré de carbassa, podeu fer una ullada a la recepta de rosquilles de carbassa.

Cap comentari