Rosquilles de carbassa

Aquesta recepta és molt fàcil de fer, només ens cal tenir un motlle metàl·lic per fer rosquilles perquè la massa no és molt consistent (és semblant a la massa d'un bescuit) i es fan al forn -res de fregits-. La recepta la podeu elaborar tota a ma, sense necessitat de batedora de varetes, i si teniu preparat amb antelació el puré de carbassa, podeu gaudir d'aquestes delicioses rosquilles en una mig hora. Són ideals per berenar i no cal patir pels "aminomagradaperqueportaverdura" perquè no es nota el gust de la carbassa, i és que quan afegim verdures com la remolatxa o el carbassó a les receptes de rebosteria, aquestes aporten quelcom diferent a la textura, normalment fent-la més humida, però gairebé no s'aprecia el seu gust. Per cert, per aconseguir una textura esponjosa us recomano omplir els motlles quasi fins a dalt, així us sortiran unes rosquilles més gruixudetes i molt esponjoses.

Ingredients per unes dotze rosquilles:
  • 230 grams de puré de carbassa
  • 260 grams de farina
  • 100 grams (sí, sí, gram) d'oli de girasol
  • 3 ous mitjans
  • 8 grams d'impulsor químic Royal
  • 150 grams de sucre morè
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1/4 culleradeta de gingebre mòlt
  • una mica de mantega
  • sucre blanc
Per fer el puré de carbassa, tallem la carbassa a trossos i la posem en una safata per anar al forn amb una mica d'aigua, a uns 200º dalt i baix, durant 30 minuts aproximadament o fins que, quan punxem la carn de carbassa, aquesta estigui tendra. Quan s'hagi refredat una mica, separem amb l'ajuda d'una cullera la carn de la pell de la carbassa, i després posem tota la polpa dins d'un vas llarg o un bol i la batem amb una batedora de ma fins aconseguir un puré amb una textura fina. Jo el que faig normalment és comprar un parell de carbasses, fer-les al forn i després de fer el puré, congelar-lo en bosses per congelar (uns 200-250 grams per bossa), així sempre tinc preparat puré de carbassa. El que sí que us recomano és descongelar-lo a temperatura ambient i deixar-lo mig hora dins d'un colador de malla fina per que deixi anar l'aigua que li pugui sobrar i així no us malmetrà cap recepta.

Encenem el forn a 190º dalt i baix.

En un bol barregem els ous amb l'oli (podeu també afegir ara el sucre encara que jo ho he fet al final) i després afegiu el puré de carbassa; ho podem fer a ma -per aquesta recepta no ens caldrà cap batedora de varetes-. En un una altre bol, barregem la farina, l'impulsor químic, la canyella, la sal i el gingebre i els mesclem bé. A continuació anem afegint poc a poc els ingredients secs als ous, i quan estigui tot ben mesclat, afegim el sucre morè (si no l'heu afegit al començament) i tornem a barrejar-lo tot plegat. Fiquem la massa en una màniga pastissera o bé en una bossa de plàstic transparent per menjar a la que li tallarem una punta i anirem omplint el motlle de fer rosquilles, que haurem greixat prèviament, per després ficar-lo al forn 15 minuts (abans de treure'l del forn, punxarem les rosquilles amb un escuradents i si surt net és que ja estan fetes). Si volem, les podem pintar amb una mica de mantega fosa i arrebossar-les amb sucre blanc; si no les pintem no s'enganxarà el sucre.

12 comentaris:


  1. Anna; Veig que t'has aficionat força a la carbassa i per el que veig -i també llegeixo- treballar amb aquest producta, té una gràcia especial. Serà qüestió de fer receptes amb aquest ingredient.
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots fer-la servir en un munt de receptes dolces i salades, jo inclús preparo batuts i estan boníssims.!

      Elimina
  2. Quina passada, han de ser boníssimes!!!!
    Jo sempre tinc pots de carabassa torrada, em sembla que les faré!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo m'he acostumat a comprar-les de dos en dos, les faig al forn i sempre en tinc al congelador.

      Elimina
  3. Som dolents els de postres, eh? Totes les llaminadures que fem i que hi porten verdura o hortalissa: No s´hi nota! jejejej

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a sobre et fa sentir menys culpable perquè porta verdures, ha, ha!!

      Elimina
  4. Jo tinc la sort que a casa les verdures agradin i molt... així que mai l'he d'amagar! Però les postres amb carbassa m'agraden molt, la textura té una gràcia molt especial.
    Ostres, m'acabes de crear la necessitar d'un nou motlle i això que ja tinc una col.leció impresionant (http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-mis-queridos-moldes-119542411.html)
    Petons !!!
    Palmira

    ResponElimina
  5. Estas rosquillas con calabaza no las he probado nunca.Tomo nota porque deben de estar bien buenas.
    peto

    ResponElimina
  6. M'imagino lo suaus que deuen ser! Hauré de comprar-me un motlle com el teu.....
    Petons, Anna!
    Olga

    ResponElimina
  7. Aquestes rosquilles s'han de provar!! i fer-nos amb el motlle!! petons!

    ResponElimina
  8. Tinc una carbassa gegant i aquesta és una genial recepta-excusa per començar-la!!! Petonarros!

    ResponElimina