2ª Fira de l'Oliva de Terrassa

El dissabte 2 d'abril, al barri de Ca n'Anglada de Terrassa es celebra la 2ª edició de la Fira de l'Oliva. A la fira trobareu activitats per tots el gustos: des de parades de venda d'oli, olives i productes derivats a exposicions, concerts, tallers infantils, tasts d'olis i una paellada popular.
De fet, des del dia 29 es pot visitar a la Biblioteca del Districte 2 una mostra de llibres i objectes relacionats amb el món de l'oliva i una exposició sobre el Moli d'Oli Artesà del Celler Vitícola d'Ullastrell. El mateix dia 2 s'han organitzat a la biblioteca diferents xerrades sobre la poda de les oliveres, el treball a l'olivar, la història de l'oli a la comarca i sobre els beneficis de l'oli d'oliva per la salut.

Durant el dissabte, i pels menuts, s'han organitzat diferents activitats a la biblioteca, al carrer Sant Tomàs i a la Plaça Ca n'Anglada, que conviuran amb concerts i espectacles, com la batukada matinal, el cercavila musical a càrrec de la Banda de Terrassa o el concert de Jazz "Broken Quartet meet Josep Maria Farràs".

Naturalment si parlem d'un producte com l'oliva, no pot faltar un mercat amb parades de venda d'oli d'oliva directe del productor; ni tampoc poden faltar parades de productes ecològics i de proximitat; també trobarem una representació dels comerços de Ca n'Anglada i d'entitats culturals vinculades al món de l'oliva.

A la Carpa "Aula de l'Oli" situada a la plaça de Ca n'Anglada es duran a terme a les 11, a les 12 i les 18 hores master-class per aprendre a descobrir els valors gustatius i gastronòmics de l'oli i l'oliva, a càrrec de Montserrat Martínez, enginyera agrònoma de Peccatum.

La paellada popular, la plantada d'oliveres i el concurs de llançament de pinyols d'oliva són altres de les activitats de les que podreu gaudir dissabte vinent a Terrassa. Aquí trobareu el programa de la fira.


I des del 25 de març i fins el 10 d'abril, està en marxa el II Concurs i Ruta de Tapes de la Fira de l'Oliva de Ca n'Anglada, on els establiments col·laboradors oferiran un seguit de tapes a un preu molt popular, 2,50 euros amb beguda inclosa. Podeu consultar els establiments participants en el programa de la fira.