Aquesta recepta és molt fàcil de fer, només ens cal tenir un motlle metàl·lic per fer rosquilles perquè la massa no és molt consistent (és semblant a la massa d'un bescuit) i es fan al forn -res de fregits-. La recepta la podeu elaborar tota a ma, sense necessitat de batedora de varetes, i si teniu preparat amb antelació el puré de carbassa, podeu gaudir d'aquestes delicioses rosquilles en una mig hora. Són ideals per berenar i no cal patir pels "aminomagradaperqueportaverdura" perquè no es nota el gust de la carbassa, i és que quan afegim verdures com la remolatxa o el carbassó a les receptes de rebosteria, aquestes aporten quelcom diferent a la textura, normalment fent-la més humida, però gairebé no s'aprecia el seu gust. Per cert, per aconseguir una textura esponjosa us recomano omplir els motlles quasi fins a dalt, així us sortiran unes rosquilles més gruixudetes i molt esponjoses.
Ingredients per unes dotze rosquilles:
- 230 grams de puré de carbassa
- 260 grams de farina
- 100 grams (sí, sí, gram) d'oli de girasol
- 3 ous mitjans
- 8 grams d'impulsor químic Royal
- 150 grams de sucre morè
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1/4 culleradeta de sal
- 1/4 culleradeta de gingebre mòlt
- una mica de mantega
- sucre blanc
Per fer el puré de carbassa, tallem la carbassa a trossos i la posem en una safata per anar al forn amb una mica d'aigua, a uns 200º dalt i baix, durant 30 minuts aproximadament o fins que, quan punxem la carn de carbassa, aquesta estigui tendra. Quan s'hagi refredat una mica, separem amb l'ajuda d'una cullera la carn de la pell de la carbassa, i després posem tota la polpa dins d'un vas llarg o un bol i la batem amb una batedora de ma fins aconseguir un puré amb una textura fina. Jo el que faig normalment és comprar un parell de carbasses, fer-les al forn i després de fer el puré, congelar-lo en bosses per congelar (uns 200-250 grams per bossa), així sempre tinc preparat puré de carbassa. El que sí que us recomano és descongelar-lo a temperatura ambient i deixar-lo mig hora dins d'un colador de malla fina per que deixi anar l'aigua que li pugui sobrar i així no us malmetrà cap recepta.
Encenem el forn a 190º dalt i baix.
En un bol barregem els ous amb l'oli (podeu també afegir ara el sucre encara que jo ho he fet al final) i després afegiu el puré de carbassa; ho podem fer a ma -per aquesta recepta no ens caldrà cap batedora de varetes-. En un una altre bol, barregem la farina, l'impulsor químic, la canyella, la sal i el gingebre i els mesclem bé. A continuació anem afegint poc a poc els ingredients secs als ous, i quan estigui tot ben mesclat, afegim el sucre morè (si no l'heu afegit al començament) i tornem a barrejar-lo tot plegat. Fiquem la massa en una màniga pastissera o bé en una bossa de plàstic transparent per menjar a la que li tallarem una punta i anirem omplint el motlle de fer rosquilles, que haurem greixat prèviament, per després ficar-lo al forn 15 minuts (abans de treure'l del forn, punxarem les rosquilles amb un escuradents i si surt net és que ja estan fetes). Si volem, les podem pintar amb una mica de mantega fosa i arrebossar-les amb sucre blanc; si no les pintem no s'enganxarà el sucre.
ResponSuprimeixAnna; Veig que t'has aficionat força a la carbassa i per el que veig -i també llegeixo- treballar amb aquest producta, té una gràcia especial. Serà qüestió de fer receptes amb aquest ingredient.
Salutacions Anna¡¡ :O)
Pots fer-la servir en un munt de receptes dolces i salades, jo inclús preparo batuts i estan boníssims.!
SuprimeixL'autor ha suprimit aquest comentari.
ResponSuprimeixQuina passada, han de ser boníssimes!!!!
ResponSuprimeixJo sempre tinc pots de carabassa torrada, em sembla que les faré!!!
Ptnts
Glòria
Jo m'he acostumat a comprar-les de dos en dos, les faig al forn i sempre en tinc al congelador.
SuprimeixSom dolents els de postres, eh? Totes les llaminadures que fem i que hi porten verdura o hortalissa: No s´hi nota! jejejej
ResponSuprimeixI a sobre et fa sentir menys culpable perquè porta verdures, ha, ha!!
SuprimeixJo tinc la sort que a casa les verdures agradin i molt... així que mai l'he d'amagar! Però les postres amb carbassa m'agraden molt, la textura té una gràcia molt especial.
ResponSuprimeixOstres, m'acabes de crear la necessitar d'un nou motlle i això que ja tinc una col.leció impresionant (http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-mis-queridos-moldes-119542411.html)
Petons !!!
Palmira
Estas rosquillas con calabaza no las he probado nunca.Tomo nota porque deben de estar bien buenas.
ResponSuprimeixpeto
M'imagino lo suaus que deuen ser! Hauré de comprar-me un motlle com el teu.....
ResponSuprimeixPetons, Anna!
Olga
Aquestes rosquilles s'han de provar!! i fer-nos amb el motlle!! petons!
ResponSuprimeixTinc una carbassa gegant i aquesta és una genial recepta-excusa per començar-la!!! Petonarros!
ResponSuprimeix