Descobrint els vins del Parc Rural del Montserrat

Sabies que al Parc Rural del Montserrat també es produeix vi? Al peus de la muntanya de Montserrat hi ha un important patrimoni agrícola. Un dels seus productes més coneguts es l'oli d'oliva que s'elabora amb varietats autòctones com la Becaruda, la Vera del Montserratí o la Palomar, però també s'elabora vi. El Celler Can Morral del Moli a Abrera, prop d'Ullastrell, el celler Can Paloma a Hostalets de Pierola i el celler Cadevall a Olesa de Montserrat elaboren els seus vins amb varietats conreades al Parc Rural del Montserrat.

El Celler Can Morral del Molí està ubicat en una masia originària del segle XV. Elaboren olis amb oliveres centenàries de la varietat becaruda i vins de vinyes situades al voltant de la masia, algunes amb més de 70 anys, que encara resisteixen malgrat la sequera. Elaboren vins i escumosos Clàssic Penedes i participen en un projecte per elaborar el vi de la ciutat de Terrassa, amb la varietat de raïm terrasenc. Fan visites guiades i tastos que podeu reservar des de la seva pàgina web.

Vam tastar el seu vi La Vinya del Xesc, un monovarietal de macabeu de vinyes velles, brisat, de mĂ­nima intervenciĂł i envellit en Ă mfora. 

El Celler Cadevall és un projecte jove que treballa les vinyes seguint els principis de l'agricultura regenerativa. Les vinyes que gestionen des de fa tres anys estan ubicades a Castellbisbal i Olesa de Montserrat on treballen també per recuperar la tradició vitivinícola de la zona. Vam tastar el seu vi TAME, elaborat amb merlot. Un vi de mínima intervenció amb un petit pas per barrica

El Celler Can Paloma es troba ubicat en una masia del segle XVI i les seves vinyes estan dintre del Parc Natural de Montserrat. El nom de la masia provè de la varietat de les oliveres que envolten la finca, la varietat Palomar. Vam tastar el Can Paloma Reserva 2018 elaborat amb syrah 60%, merlot i cabernet sauvignon, envellit 12 mesos en barrica de roure francès i americĂ .  

Si tu tambĂ© vols descobrir els vins que s'elaboren al Parc Rural del Montserrat, apropa't diumenge 14 d'abril a Castellbell i el Vilar i visita la Fira del MontserratĂ­ on tambĂ© podrĂ s descobrir la resta de productes que s'elaboren dins del parc rural. A mĂ©s podrĂ s comprar-los directament al productor i endur-te'ls a casa. 

No et perdis tampoc el taller de cuina en directe amb productes locals i de proximitat que es durà a terme a llarg de tot el matí de la fira. Trobaràs més informació sobre les activitats programades per la fira i sobre el parc rural a Parc Rural del Montserrat.