Flam de llet condensada

Repassant totes les receptes de flams que tinc publicades al blog me n'adono de com m'agraden. Des de petita que són unes de les meves postres preferides. Em fascina com una cosa elaborada amb tan pocs ingredients i tan fàcil de fer pugui ser tan llaminera. I és que la recepta per fer flams, com el flam de llet condensada que us porto avui, es resumeix bàsicament en mesclar els ingredients i coure'ls al forn al bany maria. 


Ingredients per a 6-8 flams individuals: 
  • 370 grams de llet condensada
  • 300 ml de llet sencera, no val llet semidesnatada
  • 4 ous mida M
  • caramel líquid
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 170º.

En un bol gran batem els ous. Després afegim la llet condensada i per últim, la llet sencera. Mesclem bé els ingredients. 

Cobrim la base de les flameres amb caramel líquid* i després aboquem la crema, prèviament passada per un colador, per eliminar les restes d'ou que puguin quedar, i amb compte per evitar que el caramel líquid no es barregi amb la crema.  

Courem els flams al forn al bany maria: disposem les flameres dins d'una safata que pugui anar forn i que sigui una mica fonda. Omplim la safata d'aigua calenta fins que les flameres quedin cobertes uns dos centímetres aproximadament. Cobrim les flameres amb paper d'alumini per que no se'ns cremi la superfície i fiquem la safata al forn uns 50 minuts, i fins que els flams hagin quallat. 

Treiem les flameres de la safata -amb compte de no cremar-nos- i les deixem una estona sobre el marbre de la cuina fins que s'atemperin. Aleshores les fiquem a la nevera tota la nit. 

Mantindrem els flams a la nevera fins al moment de servir-los a taula. 

Si voleu fer el caramel líquid a casa, aquí teniu la recepta.