Pastís de pastanaga i festucs

Aquest pastís té una textura i un sabor que el fan irresistible. Tingueu present que quasi porta la mateixa quantitat de farina que de pastanaga. Es desfà literalment a la boca. I la combinació del sabor del bescuit amb la cobertura de formatge i nata... bé què us puc dir?... Només de pensar-ho em fa venir salivera! 

Per fer el pastís us aconsello fer servir una picadora. Trobo que la pastanaga picada fa que el bescuit tingui una textura i sabor diferents que si ratlleu la pastanaga. Si no teniu picadora, no patiu que el pastís sortirà bé igualment, però si podeu proveu de fer el pastís de les dues maneres i ja em direu quina us agrada més. 

Ingredients:

  • 2 ous mitjans
  • 100 grams de sucre blanc
  • 100 grams de sucre morè
  • 180 ml de iogurt natural sense sucre
  • 30 grams d'oli de gira-sol
  • 150 grams de mantega fosa 
  • 200 grams de pastanaga pelada i picada 
  • 100 grams de festucs picats i una mica més per decorar
  • 240 grams de farina de blat
  • 1culleradeta y mitja d'impulsor químic tipus Royal
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • 1 culleradeta gingebre
  • 200 grams de formatge en crema tipus Philadelphia 
  • 250 grams de nata per muntar (35%MG) 
  • 50 grams de sucre llustre

Preescalfem el forn a 190 graus, encès a dalt i a baix.

En un bol mesclem la farina amb l'impulsor químic, el bicarbonat i les espècies. 

Amb l'ajuda d'una batedora de varetes mesclem els ous amb el sucre blanc i morè fins que doblin el seu volum. A partir d'aquí anirem afegim la resta d'ingredients, mesclant bé un ingredient abans d'afegir un altre. Això ho podem fer a ma amb l'ajuda d'una espàtula perquè no caldrà mesclar-los gaire. Primer afegim el iogurt, després l'oli de gira-sol, la mantega fosa (que no estigui calenta sinó temperada), les pastanagues i els festucs picats. Per últim, aboquem la farina i la resta d'ingredients secs i els mesclem just per que no quedi cap grumoll. 

Aboquem la crema resultant en un motlle rodó de 20 centímetres de diàmetre, prèviament greixat, i el fiquem al forn 45 minuts o fins que al punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta. Deixarem que el bescuit es refredi abans de decorar-lo.  

La cobertura la preparem just abans d'abocar-la per sobre el pastís: mesclarem el formatge en crema a temperatura ambient - és més fàcil de barrejar- amb la nata per muntar i el sucre llustre amb l'ajuda d'una batedora de varetes i fins que la mescla agafi consistència. Cobrirem la part superior del pastís amb la crema i la decorarem amb la resta de festucs picats. 

Mantindrem el pastís a la nevera però el servirem a temperatura ambient. 

Recepta de @bakingbylaora amb algunes petites modificacions.