El meus primers pols: pols de llimona i menta.

Pel meu sant, al juliol, em van regalar uns motlles de silicona per fer pols, i els vaig voler estrenar amb una de les meves combinacions preferides: llimona i menta. Un pols súper refrescants, però un pèl "innocents", per això els següents pols que vaig fer ja anaven amb una mica d'alcohol, potser massa i tot, per això va passar el que va passar...però això ja us ho explicaré un altre dia. Avui toca publicar la recepta dels pols de llimona i menta, extreta del blog Manzana&Canela, encara que he variat una mica les quantitats, ja que he rebaixat molt la quantitat d'aigua, potser perquè m'agrada molt el gust de llimona.


Ingredients per uns 240 ml aprox:
  • 100 ml d'aigua freda
  • 100 ml de suc de llimona (2-3 llimones)
  • 100 ml d'aigua 
  • 100 grams de sucre blanc
  • ratlladura d'una llimona
  • menta fresca
Preparem primer el xarop, escalfant l00 ml d'aigua amb 100 grams de sucre, a foc fluix, fins que el sucre s'hagi dissolt. Quan el xarop estigui fred -jo normalment el preparo d'un dia per un altre- li afegim els 100 ml de suc de llimona, la ratlladura de llimona i unes fulles de menta fresca. Xafem les fulles de menta amb una cullereta per que deixin anar el seu sabor. Després colem el suc i afegim poc a poc l'aigua freda, removent de tant en tant i tastant per trobar el punt que ens agradi, afegint més o menys aigua si cal. Omplim els motlles i posem una o dues fulla de menta fresca dintre. Si els motlles són verticals, espereu a que s'hagi gelat una mica el líquid abans de posar els pals, així es mantindran rectes. 

En cas de que els motlles que fem servir no siguin de silicona ens ajudarà per desemmotllar-los, posar-los sota un xorro d'aigua tèbia. Els pols sortiran amb més facilitat.