Si vols fer gelats casolans i no tens gelatera a casa, et recomano començar fent pastissos gelats com el que et porto avui. Són fàcils de fer i només has de tenir en compte de treure'ls una estona abans del congelador per que agafin una textura cremosa - sense deixar que es desfacin-.
Si vols fer gelats has de treballar la crema abans de que es congeli, traient-la del congelador cada 20-30 minuts i batent-la amb energia per trencar els cristalls de gel, per tal d'aconseguir una textura semblant a la dels gelats artesans. També hi han ingredients que pots afegir als gelats per que tinguin una textura més cremosa, com el sucre invertit, però això ja requereix parlar-ne més estona. Si vols iniciar-te en el món dels gelats casolans, et recomano aquesta recepta de gelat de fruita de la Carmen Ruscalleda.
Una altra bona opció són els pols. Aquests sí que són fàcils de fer però necessitaràs motlles - et recomano els de silicona-. Ara que s'acaba la temporada d'estiu és un bon moment per trobar-los a preu rebaixats. Al blog trobaràs unes quants receptes, com la dels pols de xocolata, de nabius o de mojito.
Ingredients per un pastís per a 8-10 persones:
- 400 ml de nata per muntar (35%MG)
- 200 grams de llet condensada
- 250 grams de formatge tipus mascarpone
- 150 grams de gotes de xocolata
- 250 grams de galetes tipus Artinata d'Artiach (de nata i/o xocolata)
- 100 grams de xocolata negra per fondre
- ametlla esmicolada crua o crocant
- 12 grams de cafè soluble descafeïnat
- 70 ml de aigua per dissoldre el cafè soluble
- un rajolí d'oli
Inspirada en una recepta de @pausayplato .