Gelat de préssec fet al moment de la Carme Ruscalleda

Ja fa dies que circulen per les pàgines dels blogs de cuina receptes per fer gelats a casa. L'ideal és tenir un gelatera ja que, malgrat que la majoria de receptes també es poden fer sense, la textura del gelat no és la mateixa. No obstant, fullejant el llibre de cuina de la Carme Ruscalleda, Cuinar per ser feliç, que fa uns quants anys que tinc per casa, he trobat una recepta fantàstica per fer gelat de fruites, i en un tres i no res! Tècnicament, com diu la Carme Ruscalleda, no és gelat, "sinó una emulsió pel triturat d'un producte congelat -els trossos de fruita- i un altre làctic i magre. Però el resultat fet al moment té una textura magnífica de gelat de fruita." Amb una batedora de vas, fruita congelada i uns làctics pots preparar en uns minuts un gelat de fruita amb una textura súper cremosa que, això sí, es desfà molt ràpidament. A més és una perfecta recepta d'aprofitament per la fruita molt madura: la talleu en trossos petits i la congeleu per fer més endavant aquest deliciós gelat de fruita.

Ingredients per a quatre persones:
  • 300 grams de préssecs pelats i tallats en daus regulars, el nostres, d'Ordal
  • 150 grams de formatge fresc Cadí (a la recepta original 0% matèria grassa)
  • 200 ml de llet evaporada Ideal
  • 120 grams de sucre glaç (la propera vegada posaré menys quantitat, 100 grs. aprox.)
  • el suc de 1/2 llimona
  • menta fresca
Primer haureu d'haver congelat els préssecs, pelats i tallats en daus regulars, repartits ben plans dintre d'una bossa per que no s'amunteguin.

Aquestes postres es preparen en uns minuts i les heu de servir immediatament, així que us aconsello tingueu preparats tots els ingredients i la batedora de vas muntada, de manera que només calgui treure del congelador els trossos de préssec congelats, abocar tots el ingredients dintre de vas, batre i servir el gelat, acompanyat d'un mica de menta fresca; si podeu no us deixeu de fer-la servir, el contrast de la menta fresca i el préssec és deliciós.

Com nosaltres som dos a casa, vaig congelar el gelat que va sobrar; abans de servir-lo vaig deixar-lo una estona sobre el marbre. La textura canvia perquè es van fer molts cristalls de gel, però em va servir per fer la fotografia de dalt; no obstant, us poso a continuació la primera foto que vaig fer amb el gelat acabat de fer per que us feu una idea de la seva cremositat, i per que la compareu amb la foto de dalt, feta després de descongelar una mica el gelat el dia següent d'haver-lo preparat.


Es pot percebre la diferència entre una textura i l'altra, oi? I mentre arriba o no la gelatera a casa, ja no tinc excusa per preparar gelat de fruita a casa amb la batedora de vas. Maduixes, cireres, fruites del bosc, mango,...poden ser altres fruites que es podrien fer amb aquesta recepta. Quines fruites faríeu servir vosaltres?