VadeFoodies, 1er Festival de Tendències Gastronòmiques a Igualada

Dissabte passat, 27 de juny, es va celebrar al Museu de la Pell d'Igualada la primera edició del Festival de Tendències Gastronòmiques, VadeFoodies, que vol promoure l'activitat gastronòmica i donar a conèixer la diversitat de tendències culinàries d'arreu del món.  Si us soc sincera, jo ja estic esperant la propera edició, doncs es tracta d'una iniciativa molt interessant, pionera a l'Estat, segons els organitzadors.

El festival tenia dos ambient molt concrets, un en l'interior del museu, on es duien a terme les xerrades, i un altre exterior, on estaven situades les parades on poder menjar i beure, amb representació de restauradors i cellers de la zona, inclòs el Mercat de la Masuca d'Igualada, i ambientada amb música en directe.

Es van fer xerrades sobre el veganisme i  el vegetarianisme, els productes de proximitat, la filosofia i alimentació Paleo i sobre el Foodporn, que segons el programa havia de ser un també un petit taller de fotografia amb el mòbil, però on només es van comentar alguns programes per retocar fotos per iPhone (mala sort pels que som usuaris d'Android). No podien faltar un parell de xerrades sobre vins i escumosos: una sobre les diferències entre vins biodinàmics, ecològics, convencionals i naturals, i una altra sobre els vins escumosos i el territori; -per la propera edició, m'agradaria que les xerrades es repartissin durant tota la jornada i així tenir l'oportunitat d'assistir a més actes-.

Tallers infantils, concerts, teatre i la presentació de llibre "Teoria i pràctica del vermut" de la ma d'un dels seus creadors, Josep Sucarrats, van ser altres activitats que es van dur a terme durant tota la jornada que es va allargar fins a la nit.


Entre els organitzadors, que van realitzar molt bona feina, estava la Bet del blog Tasta Rutes, a la que vaig poder conèixer en persona - va ser un dels primers blogs de cuina que vaig descobrir i que segueixo des de fa anys, així que ja us podeu imaginar la il·lusió que em va fer conèixer-la-, una enamorada de la seva terra, dels seus productes i de la cuina catalana. Un blog, que segur molt de vosaltres ja teniu entre els vostre favorits!

En un món com el de la gastronomia, un any dóna per molt, així que la propera edició de VadeFoodies tindrà un munt de noves tendències culinàries per donar-nos a conèixer, així que aneu fent forat a l'agenda per la propera edició!