Gelat de nutella per l'estrena oficial de la gelatera

Des de que em vaig ficar al món dels blogs de cuina, que quan comença la calor i apareixen les primeres receptes de gelats casolans que sempre dic el mateix: D'aquest any no passa que compren una gelatera! I d'aquest any no ha passat: tenim gelatera a casa! I com addicta declarada a la xocolata no podia estrenar la gelatera sinó era fent un gelat de xocolata, més en concret, un de Nutella. La recepta original és de l'Alma Obregón, però he seguit la recepta de Maria del blog Cosicas dulces y alguna salada que substitueix part del sucre llustre per sucre invertit, encara que no és necessari per fer el gelat, igual que no és necessari gelatera per fer-lo a casa, encara que porta més feina, i la textura no surt igual -però tindrà gust a Nutella 100%-.

Encara no tinc molt clar quan de temps haig de tenir la gelatera en funcionament: a la recepta diu que ha d'estar uns 40 minuts, però jo només la vaig tenir en marxa 30 minuts, perquè vaig pensar que el gelat ja tenia la textura adequada; ja aniré perfeccionant la tècnica les properes setmanes!. El que sí que tinc clar és que els kilos de més que arrossego d'aquest hivern, no els perdré aquest estiu...

Ingredients:
  • 400 ml de nata per muntar
  • 50 ml de llet
  • 250 grams de Nutella
  • 50 grams de sucre llustre
  • 4 cullerades de sucre invertit (opcional)
El dia abans haurem posat la cubeta de la gelatera al congelador.

Barregem bé tots els ingredients en un bol amb una batedora de varetes (no cal  muntar la nata). Fiquem el bol al frigorífic un mínim de 4 hores. Passat aquest temps, aboquem el líquid dins de la cubeta de la gelatera i la posem en marxa un mínim de 30 minuts. Passat aquest temps, recomanen de ficar el gelat al congelador un parell d'hores, encara que el podeu menjar immediatament. Si heu resistit la temptació i l'heu ficat al congelador, deixeu-lo sobre el marbre un parell de minuts abans de servir-lo.

I ara a pensar en el proper gelat que faré! Quin és el vostre gelat casolà preferit?