Gelat de nutella per l'estrena oficial de la gelatera

Des de que em vaig ficar al món dels blogs de cuina, que quan comença la calor i apareixen les primeres receptes de gelats casolans que sempre dic el mateix: D'aquest any no passa que compren una gelatera! I d'aquest any no ha passat: tenim gelatera a casa! I com addicta declarada a la xocolata no podia estrenar la gelatera sinó era fent un gelat de xocolata, més en concret, un de Nutella. La recepta original és de l'Alma Obregón, però he seguit la recepta de Maria del blog Cosicas dulces y alguna salada que substitueix part del sucre llustre per sucre invertit, encara que no és necessari per fer el gelat, igual que no és necessari gelatera per fer-lo a casa, encara que porta més feina, i la textura no surt igual -però tindrà gust a Nutella 100%-.

Encara no tinc molt clar quan de temps haig de tenir la gelatera en funcionament: a la recepta diu que ha d'estar uns 40 minuts, però jo només la vaig tenir en marxa 30 minuts, perquè vaig pensar que el gelat ja tenia la textura adequada; ja aniré perfeccionant la tècnica les properes setmanes!. El que sí que tinc clar és que els kilos de més que arrossego d'aquest hivern, no els perdré aquest estiu...

Ingredients:
  • 400 ml de nata per muntar
  • 50 ml de llet
  • 250 grams de Nutella
  • 50 grams de sucre llustre
  • 4 cullerades de sucre invertit (opcional)
El dia abans haurem posat la cubeta de la gelatera al congelador.

Barregem bé tots els ingredients en un bol amb una batedora de varetes (no cal  muntar la nata). Fiquem el bol al frigorífic un mínim de 4 hores. Passat aquest temps, aboquem el líquid dins de la cubeta de la gelatera i la posem en marxa un mínim de 30 minuts. Passat aquest temps, recomanen de ficar el gelat al congelador un parell d'hores, encara que el podeu menjar immediatament. Si heu resistit la temptació i l'heu ficat al congelador, deixeu-lo sobre el marbre un parell de minuts abans de servir-lo.

I ara a pensar en el proper gelat que faré! Quin és el vostre gelat casolà preferit?

Cristina ha dit...

Ohhh! què bo!!! jo també sóc xocoaddicte. Quina sort de tenir una gelatera....deuen quedar al punt de cremositat. A mi m´agrada molt el de vainilla.

Jordi J. Canals ha dit...

Com t'atreveixes a dubtar quin és el proper que faràs! Després de carregar la gelatera tot un matí, mereixo favorit! Que jo també vull gelat! VAINILLA! :P

Anna Pigarda ha dit...

La veritat és que el gelat surt molt cremós. Em sembla que el gelat de vainilla serà el següent tenint en compte les pressions que estic patint a casa..ha, ha..!!

Anna Pigarda ha dit...

Oido cocina!!

Amblesmansalamassa ha dit...

Mmmnnn...gelat de nutella!!! M'encantaaaa, segur que està per llepar-se els dits!!!
Bona setmana!! Clara

Unknown ha dit...

Això si que es una estrena de luxe! Ha de ser un gelat super addictiu, m'encanta.
Petons!

Teresa ha dit...

Ja veuràs el profit que li traus a la maquineta! queden super bé, molt cremosos i bons!! aquest de nutella el provaré...!

Palmira POM ha dit...

Quina manera més bona per inaugurar la gelatera!!! El meu favorit és el de mató i mel però n'hi ha tants altres!!!
Pel temps no pateixis, depèn molt de la temperautra ambient: el passat cap de setmana el vaig tenir 20 minuts i fa 15 dies 35 minuts... també depèn del gelat o sorbet, l'important és vigilar que ja sabem :o)
Petons
Palmira

Anna Pigarda ha dit...

Els dits ja me'ls estava llepant només obrir el pot de nutella, ha, ha..!!

Anna Pigarda ha dit...

Saludable, saludable,....no ho se, però està de vici!!

Anna Pigarda ha dit...

Ja tinc ganes de provar un altre! Surten amb una textura tan bona!!

Anna Pigarda ha dit...

Moltes gràcies pels teus consells, Palmira!! En prenc nota!

Eva ha dit...

Crec que has escollit la recepta ideal per estrenar la geladera!! no l'he provat mai de fer a casa, però crec que seràs la culpable que en breu jo també l'estigui menjant ;). Un petó i ja saps, el proper de vainilla i tots contents!!

Anna Pigarda ha dit...

Quin remei! El farem de vainilla però despres...ja tinc unes quantes receptes a la vista a quina més viciosa....ha, ha.!!

glòriacookies ha dit...

Mmmm bo molt bo! Jo tb fa molt temps q en vull una i no m'acabo de decidir entre preus i marques, amb compressor o sense...buff algun suggeriment plis? Besets

glòriacookies ha dit...

Mmmm bo molt bo! Jo tb fa molt temps q en vull una i no m'acabo de decidir entre preus i marques, amb compressor o sense...buff algun suggeriment plis? Besets

Anna Pigarda ha dit...

En sembla que va ser la Mònica Tarradellas que en va comentar que en tenia una del Lidl que li havia anat bé, per començar. A casa hem comprat una mitjana -per preu- una Taurus, Tasty N'Cream, sense compressor. Per començar ja en tens prou. I sobretot, aboca el líquid seguint les instruccions, i no facis com jo que el vaig posar directament a la cubeta i una mica més i em carrego el motor perquè se'n va fer espès a l'acte.