Pols de mojito

Ja tocava rescatar de l'oblit els motlles per fer pols que em van regalar l'any passat, i inaugurar oficialment la temporada de gelats i pols, i de quina millor manera que amb uns pols de mojito, que vaig descobrir l'any passat en el llibre Polos & Helados de Sandra Mangas, la creadora del blog La receta de la felicidad.

Si la química no ha estat mai el vostre punt fort però us encanten els mojitos, un advertiment: no us deixeu temptar pel rom. La recepta només pórta 30 ml de rom blanc, i podeu pensar que és poca quantitat, doncs sí, és poca quantitat, però resulta que l'alcohol no és massa amic dels pols de gels, perquè tant el sucre com l'alcohol endarrereixen la congelació. Per això, la primera vegada que vaig fer els pols de mojito amb més rom del que tocava, se'm van desfer a les mans. Aquest any, però, he estat una noia ben aplicada i he seguit fil per randa la recepta i els pols han sortit perfectes. Us animeu a fer-los a casa?


Ingredients per 4 pols, fets amb motlles de silicona amb capacitat per 60 ml :
  • 100 ml de suc de llimones dolces
  • 30 ml de rom blanc
  • 125 ml de xarop simple
  • fulles de menta fresca
  • rodanxes molt fines de llimona dolça per decorar, opcional
Primer preparem el xarop posant a coure 125 ml de sucre i 125 ml d'aigua, remenant fins que es dissolgui el sucre i bulli l'aigua. Quan comenci a bullir, baixem una mica el foc, i deixem l'aigua un parell de minuts més al foc. Després apaguem el foc, i esperem a que el xarop es refredi abans de fer-lo servir. Podem fer més quantitat de xarop i guardar-lo la frigorífic per una altra ocasió, sempre tenint en compte de posar la mateixa quantitat de sucre que d'aigua. 

Si només feu el xarop per aquesta recepta, podeu afegir unes quantes fulles de menta fresca a l'aigua mentre bull. Si ja teniu fet el xarop abans de preparar la recepta, afegiu en fred les fulles de menta i deixeu-les una estona per que impregnin el xarop.  

Retirem les fulles de menta del xarop abans de mesclar-lo amb el rom i el suc de les llimones dolces. Deixem la mescla una estona al frigorífic per que es refredi abans d'omplir amb ella els motlles dels pols.
Podeu decorar-los amb rodanxes molt fines de llimona dolça o inclús amb fulles de menta. Per decorar-los us aconsello que fiqueu els motlles al congelador i passat una hora més o menys afegiu les rodanxes. Així aconseguireu que les rodanxes quedin dintre dels pols. Si les afegiu al començament, sense que el líquid hagi començat a glaçar-se, les rodanxes flotaran i es quedaran a la superfície del pol. 

Després de 24 hores al congelador, ja els podreu consumir...amb moderació😋😋