Croquetes de carbassa i formatge de cabra

Vaig tastar per primera vegada les croquetes de carbassa i formatge de cabra a la paradeta de Can Vermut al Mercat de la Terra d'Slow Food Barcelona, a la Plaça de les Tres Xemeneies del Poble Sec de Barcelona, i em van agradar tant que cada vegada que anàvem al mercat, fèiem el vermut menjant les croquetes de carbassa.

Un bon dia la Sònia de Pa amb vi i sucre va penjar la recepta d'unes croquetes de carbassa i gorgonzola i em fa la croquetalover més feliç del món! No m'agrada gaire el formatge gorgonzola i el vaig substituir pel formatge de cabra. El resultat, espectacular!! Així que ara quan no puc anar al mercat a menjar les croquetes de carbassa de Can Vermut me les faig a casa. Per cert, si esteu per Menorca no deixeu de visitar-los, que tenen un establiment al Moll de Llevant de Maó. Si feu una ullada al seu Facebook salivareu amb les seves propostes culinàries.

Aquí teniu doncs la recepta de la Sònia. No deixeu de visitar el seu blog!


Ingredients per 28 croquetes aprox:

  • 350 grams de puré de carbassa
  • 90 grams de formatge "rul·lo" de cabra (jo també les he fetes amb medallons de formatge de cabra de la marca President)
  • 1 porro
  • 1/2 litre de llet sencera 
  • 100 grams de farina 
  • 50 grams de Maizena
  • 3 ous mitjans (els rovells i les clares per separat)
  • pa ratllat
  • nou moscada
  • sal i pebre blanc mòlt

Tallem el porro ben petit i el cuinem en una cassola amb una mica d'oli fins que quedin ben ros, amb compte de que no es cremi. Afegim el puré de carbassa i el barregem amb el porro.

Mesclem en un bol la llet, la farina, la maizena, els 3 rovells d'ou, el formatge de cabra esmicolat, la nou moscada i la sal i el pebre. Una vegada tinguem ben integrats tots els ingredients, aboquem la mescla a la cassola i remenem sense parar, fins que la massa s'espesseixi i comenci a fer bombolles i a desenganxar-se de les parets de la cassola. Aboquem la massa en una safata i la deixem refredar, tapada amb film transparent per que no faci crosta.

Quan la massa s'hagi refredat, fem les croquetes, les passem per les clares i pel par ratllat i les fregim en un cassó amb abundant oli d'oliva. Us recomano deixar escorre l'oli sobrant de les croquetes sobre una reixeta en lloc de sobre paper absorbent per que així evitareu que aquestes s'estovin.


*Consells per fer les croquetes: Tamiseu la farina i escalfeu una mica llet abans de fer-la servir.

1 comentari:

  1. No sé perque les croquetes són tan irresistibles! I això de reproduïr a casa unes receptes de llocs on no podem anar sempre que volem em sembla ideal!
    Petons i bona revetlla!!
    Palmira

    ResponElimina