Pols de iogurt i nabius

Segur que més d'un de vosaltres va fer pols casolans quan era petit. Jo en feia de coca-cola amb envasos reciclats de iogurt. També n'havia fet de batut de xocolata. Els pols eren i són l'opció més ràpida per fer gelats casolans. No necessites gelatera ni elaboracions complicades, inclús pots fer servir recipients reciclats, encara que si et pot comprar uns motlles específics, els millors són els de silicona.

Respecte als ingredients, els que porten làctics són els més fàcils de preparar perquè només has de barrejar els ingredients, omplir els motlles i cap al congelador.  A les xarxes socials trobaràs un munt de receptes amb diferents tipus de làctics: formatge tipus mató o crema tipus Philadelphia, iogurt natural o grec que és el que he fet servir jo per aquesta recepta. Fruita natural i un endolcidor com el xarop d'atzavara o la mel i ja tindràs els ingredients bàsics per fer unes postres molt més saludables que el gelats industrials.


Ingredientes per fer 3-5 unitats depenent de la capacitat dels motlles que fem servir:

  • 240 grams de iogurt grec
  • 60 grams de nabius
  • 1 cullerada de melmelada de nabius
  • 1 1/2 cullerada de xarop d'atzavara

Tallem els nabius en trossos petits si són molt grans i els barregem amb la resta d'ingredients. Omplim els motlles amb la mescla i els fiquem al congelador, un mínim de 8 hores.

Encara que per fer aquest recepta he fet servir nabius perquè estan de temporada, també pots fer pols de iogurt amb altres fruites vermelles com els gerds, les mores o les cireres. També pots afegir als pols fruits secs o cereals per fer unes postres més nutritives.