Rotllets de carbassó farcits de mató amb salsa de tomàquet i alfàbrega

La clau de l'èxit d'aquest plat és la salsa de tomàquet. El carbassó ja sabeu que té un gust més aviat neutre a l'igual que el mató. Per això és important a l'hora de l'elaborar aquest plat fer servir un bon tomàquet natural i sobretot prendre's el seu temps per fer la salsa, que ens ha de quedar amb una textura semblant a una confitura. L'aroma i el sabor de l'alfàbrega fresca acabarà d'arrodonir aquest plat tan estiuenc.

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 carbassons petits
  • 250 grams de mató
  • 30 grams de espinacs frescos
  • 80 grams de formatge parmesà ratllat
  • 1 ceba gran
  • 400 grams de tomàquet natural triturat
  • 2 culleradetes ben curulles de melmelada de tomàquet
  • 1/4 culleradeta de pebre vermell dolç
  • alfàbrega fresca
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Preescalfem el forn a 180º.

Rentem els carbassons, tallem els extrems, i amb l'ajuda d'una mandolina els tallem al llarg en tires d'un gruix de 4,5mm. Si no tenim mandolina els tallem a ma intentant que ens quedin unes tires no massa gruixudes i regulars.   

Pintem les tires de carbassó amb oli, les salem i les cuinem a la planxa un parell de minuts per cada costat i fins que estiguin tendres. Mentre es refreden preparem el farcit mesclant el mató, amb els espinacs frescos ben picats, el formatge parmesà i una mica de sal i pebre mòlt. 

Tallem la ceba ben petita i la cuinem a foc suau fins que estigui tendra i comenci a enfosquir-se. Afegim el tomàquet natural triturat, la melmelada de tomàquet i el pebre vermell dolç. Quan comenci a fer xup-xup, afegim la sal, el pebre mòlt i l'alfàbrega fresca picada. Tastem i rectifiquem de sal si cal. Quan el tomàquet comenci a tenir textura de confitura apaguem el foc i el reservem. 

Preparem els rotllets de carbassó: posem una cullerada de mató en un extrem de la tira de carbassó i a continuació l'enrotllem. Fem el mateix amb la resta de les tires. Quan hàgim acabat repartim el rotllets de carbassó farcits per sobre la salsa de tomàquet. Aleshores podem elegir entre enfornar els rotllets uns minuts només per servir-los tebis o bé tenir-los més estona al forn, uns 10 minuts, per servir-los calents. Abans d'enfornar-los podem repartir per sobre una mica de parmesà ratllat.

Decorem els plats amb alfàbrega fresca abans de servir-los a taula.


Adaptació d'una recepta del blog Healthy flavor

Palmira POM ha dit...

Aquests rotllets porten tot el que m'agrada a l'estiu: tomàquet, carbassó, mató i alfàbrega !!!
Com no sigui abans de marxar, segur que els preparo tornant de vacances, que ja ve de gust desconectar una mica, sense pensar molt en el que arribarà al setembre!
Una abraçada ben forta i fins setembre!
Palmira