Nova edició de la Festa del Tomàquet del Bages del 19 al 24 de juliol

La cinquena Festa del Tomàquet, l’esdeveniment al voltant del producte estrella de l’horta bagenca, es celebrarà del 19 al 24 de juliol en un format adaptat a la pandèmia i tenint en compte totes les recomanacions i mesures sanitàries. Com cada any, el programa inclourà visites a productors, un showcooking, els tradicionals Sopar i Mercat del Tomàquet, entre d'altres activitat. 

La Festa del Tomàquet del Bages es centra en el producte estrella de l’horta, però també vol reivindicar la qualitat de molts altres productes singulars que té la comarca. Per això, cada any, a més del tomàquet, es vol donar protagonisme a un altre producte emblemàtic del Bages. El producte convidat de l’edició d’enguany és la carn de pastura. Al Mercat del Tomàquet de dissabte trobareu un foodtruck de MengemBages on tothom qui vulgui podrà tastar carn de xai i de vedella de diferents productors del territori.

Aquí teniu un resum de les activitats programades per l'edició d'enguany: 

Dilluns 19, jornada inaugural a la Fundació Alícia amb una xerrada sobre la gesta de fer un bon tomàquet seguida d'un showcooking on s'elaboraran alguns dels plats que s'oferiran en el sopar del dijous 22. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. També podeu seguir aquesta jornada en directe pel canal de YouTube de la Festa del Tomàquet.  

Dimarts 20, pel matí i per la tarda, visites guiades als Horts de la Culla i Sant Pau. Un recorregut de 5 km que passarà pel mirador de la Balconada, per un tram del regadiu de Santa Clara i per l’aqüeducte de la Font del Llops. Preu: 3 €. Es requereix inscripció prèvia. Per la tarda també s'ha organitzat una visita a MengemBages, amb motiu dels 10 anys de la seva constitució, una cooperativa d'iniciativa social que té com a principal objectiu la promoció del consum de productes frescos de proximitat, sostenibles i ecològics per a particulars i col·lectivitats. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Dimecres 21, des de la plataforma Zoom, 4a Jornada de producció i consum agroecològic. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. I per  tarda, visita guiada a l’explotació hortícola del Terrós amb una introducció al patrimoni geològic i cultural de l’entorn (Muntanyes Russes). Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Dijous 22, a les 20.30 h, a la Basílica de la Seu de Manresa Concert de Xavier Sabata & Dani Espasa: Handel as Orpheus. Preu anticipat: 15€ / Preu taquilla: 18€. Venda anticipada a sonsdelcami.cat .I a partir de les 21.30 h al Parc de la Seu Sopar del Tomàquet, un sopar amb degustació de plats elaborats amb diferents varietats de tomàquets i el producte convidat de l'edició d'enguany, la carn de pastura, elaborats pels cuiners de cinc restaurants de la comarca (restaurant l’Espai Gastronòmic, Laida Restaurant, restaurant Alberg de Castelladral, restaurant Bacasis i restaurant Mas de la Sala). Durant el sopar es recolliran aliments per la Xarxa de Suport Mutu de Manresa. Preu: 25 €. Es requereix inscripció prèvia

Divendres 23 pel matí, jornada per a professionals i per la tarda jornada divulgativa per a tots els públics sobre el ‘Catàleg de Varietats Locals’ i sobre la gestió del Banc de Llavors de la Generalitat. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. També a les 8 del vespre passi de la pel·lícula ‘Els tomàquets escolten Wagner’. Activitat amb entrada gratuïta.

I dissabte 24, de 8 a 13 h, a la plaça del Mercat Puigmercadal Mercat del Tomàquet amb pagesos del Bages. També hi haurà una parada on es presentaran els projectes de diversos ramaders de la Catalunya Central que produeixen carn de pastura (vedella i xai), i una altra parada del projecte Supercoop. A més es podran degustar tapes elaborades pels paradistes del mercat Puigmercadal. I a les 11 h a l’Oficina de Turisme de Manresa visita als espais més emblemàtics de Manresa, Cor de Catalunya. Preu: General 8 €. Reduïda 7,20 €. Requereix inscripció prèvia: 93 878 40 90/ turisme@manresatur .