Avui us porto la nostra versió casolana dels tacos, un plat típic de Mèxic que ha traspassat fronteres. De fet, es tracta d'una recepta d'aprofitament ja que podem omplir les tortilles de blat de moro o de blat amb la carn que vulguem i aprofitar les hortalisses que tinguem al rebost. Això sí, sense oblidar donar-li al plat un toc picant.
Ingredients per a dues persones:
- dos pits de pollastre
- 1 ceba mitjana
- mig pebrot vermell
- mig pebrot verd
- mig pebrot groc
- un gra d'all
- 1 culleradeta de pebre vermell fumat
- 2 culleradetes d'all en pols
- 2 cullerades de salsa picant
- 2 culleradetes de mel suau
- un raig de vi ranci
- sal i pebre negre mòlt
- oli d'oliva verge extra
- formatge emmental ratllat
- tortillas de blat
Tallem els pits de pollastre en 3-4 trossos irregulars i els adobem amb el pebre vermell fumat i l'all en
pols. Saltem els trossos de pollastre en una paella amb una mica
d'oli i els reservem.
Pelem la ceba i la tallem en juliana o a tires. Fem el mateix amb els pebrots. En una
cassola baixa posem oli i aboquem el gra d'all laminat. Quan comenci a agafar
color afegim la ceba i els pebrots. Els cuinem a foc fluix. Mentrestant amb l'ajuda de dues forquilles desfem
els trossos de pollastre i els afegim a la cassola. Aboquem un raig de vi ranci, la salsa picant i la mel, remenen i si cal
rectifiquem de sal i pebre. Continuem la cocció a foc fluix fins que la carn estigui cuita.
Escalfem una planxa i la pintem amb una mica d'oli. Posem una tortilla sobre la planxa calenta, omplim una meitat de la tortilla amb la carn de pollastre i el formatge ratllat i la cobrim amb l'altra meitat de la tortilla. Repetim la mateixa operació fins acabar el farcit. Servim els tacos acabats de cuinar.