Bescuit de peres i xocolata

Fa unes setmanes al Bon Preu del meu poble vaig trobar peres de la Denominació d'Origen Pera de Lleida. Són unes peres molt gustoses, dolces i de proximitat. Encara que només vaig trobar la varietat de pera llimonera, sota la DO Pera de Lleida també es conreen les varietats blanquilla i conference. La pera llimonera només la podem trobar de juliol a novembre, així que si encara no l'heu tastada us haureu d'afanyar o esperar-vos fins l'any vinent.

M'agrada molt combinar la pera amb ingredients salats. La faig servir molt en amanides i en plats calents acompanyant formatges o pernil salat. Però ja feia temps que tenia pendent de fer la recepta del bescuit de peres i xocolata del blog Cocinando entre olivos, i aquest matí he tornat a comprar peres llimoneres i m'he posat a fer la recepta -amb alguna petita modificació-, per berenar aquest cap de setmana.  

El resultat ha estat un bescuit súper esponjós que no arribarà a diumenge. I és que la pera combina de meravella amb la xocolata i fa que aquest bescuit sigui molt llaminer. A més la pera llimonera té una textura que aguanta molt bé la cocció, de manera que queda molt tendra però sense desfer-se. 

Ingredients per un motlle de 20 centímetres:

  • 3 peres llimoneres o uns 400 grams aproximadament de pera pelada i tallada en trossos petits
  • 4 ous
  • 100 grams de sucre llustre
  • 80 ml d'oli d'oliva verge extra varietat arbequina
  • 125 grams de farina per rebosteria
  • 7 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 150 grams de gotes de xocolata negra

Encenem el forn a 180 graus, a dalt i a baix. 

Pelem les peres i les tallem en trossos petits. Les barregem amb les gotes de xocolata, i en fem dues parts, una per afegir a la massa i l'altra per repartir-la per sobre quan anem a enfornar-la.

Separem els rovells de les clares i muntem aquestes a punt de neu amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Les reservem a la nevera mentre treballem amb la resta d'ingredients. 

En un bol mesclem els rovells amb el sucre llustre amb la batedora a  velocitat alta fins que comencin a blanquejar. Aboquem a poc a poc l'oli d'oliva i baixem la velocitat de la batedora. Afegim a continuació la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats. Quan ja no quedin grumolls afegirem les clares muntades amb l'ajuda d'una espàtula, i amb moviments embolcallants per evitar que perdin massa volum. Quan tots els ingredients estiguin ben mesclats afegirem a la massa la meitat dels trossets de pera i gotes de xocolata abans d'aborcar-la dins del motlle. L'altra meitat la repartirem per sobre la massa. Enfornarem el motlle durant 40 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta aquesta surti neta. 

Deixarem que el bescuit es refredi durant una mig hora abans de desemmotllar-lo i el posarem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar del tot.