Una de tapes: Mini cassoletes de pasta brisa amb pera caramel·litzada i formatge brie.

Ja fa unes quantes setmanes que vam estar pel Baix Empordà i vam tornar a visitar Mooma, perquè m'encanta la sidra que elaboren, a l'estil irlandès, i els seus sucs de pomes naturals. Vam visitar els camps de pomers i les instal·lacions on elaboren la sidra i després ens vam quedar a dinar al seu restaurant, on cuinen amb producte de proximitat. Un lloc molt recomanable amb una bona relació qualitat-preu. Per les postres, i per pura golafreria, vaig demanar un tatín de poma amb gelat de vainilla. Vaig trobar tan bona la fruita caramel·litzada, que quan vaig veure al llibre Cuina amb fruites, la recepta de les mini cassoletes de pasta brisa amb pera caramel·litzada no em vaig poder resistir a fer-les a casa. I es que tant la pera com la poma són delicioses caramel·litzades, tant en receptes dolces com salades, i aquí, mesclades amb el gust de la pasta brisa i el formatge brie, estan d'escàndol.


Ingredientes per 8 mini cassoletes:
  • mini cassoletes de pasta brisa comprades fetes
  • 1 pera conference o 2 peres blanquilla, poc madures
  • 50-100 grams de formatge brie
  • 30 grams de sucre blanc
  • mantega 
  • caviaroli, opcional, per decorar

Pelem la pera i la tallem en trossos petits. En una paella desfem la mantega, aboquem la pera i per sobre repartim el sucre, mesclem bé tots el ingredients, i els cuinem a foc suau fins que els trossets de pera agafin un color marronós. Anem remenant tot sovint, però amb compte de que no es desfaci la fruita.

Encenem el grill del forn. Omplim les mini cassoletes amb els trossos de pera caramel·litzada, li posem per sobre un tros de formatge brie, i fiquem les mini cassoletes al forn just per que es desfaci el formatge, vigilant que no se'ns cremin la mini cassoletes. Les servim tèbies decorades amb caviaroli.



Recepta del llibre Cuina amb fruites de Viena Edicions.