Un matí entre vinyes i presseguers a Subirats.

Avui us porto una proposta per gaudir aquest estiu de Subirats, la capital de la vinya del Penedès. Subirats és el municipi més extens de la comarca de l'Alt Penedès, i també és el que té més superfície dedicada a la vinya, trenta-quatre quilòmetres quadrats, per això ostenta el títol de la capital de la vinya. Però, a més de la vinya, Subirats també destaca per un altre conreu, també d'excepcional qualitat, el del préssec d'Ordal. Un préssec de secà que es cultiva exclusivament a Subirats i l'Avinyonet del Penedès. I per maridar els fruits que dóna aquesta terra, el celler Albet i Noya ens proposa una ruta de tapes ben especial per aquest estiu.


El mesos de juliol i agost* coincidint amb el Mercat del Préssec d'Ordal que es celebra cada cap de setmana a Sant Paul d'Ordal, Albet i Noya ens proposa visitar el seu celler i després portar-nos fins al Mercat del Préssec per gaudir d'una ruta de tapes pels restaurants Cal Pere del Maset i Cal Xim de Sant Pau.

La ruta comença al celler Albet i Noya, pioner en l'elaboració a l'estat espanyol de vins ecològics. Durant la visita al seu celler d'estil modernista, descobrireu perquè el celler va optar pel conreu ecològic als anys 70. Coneixereu també la feina que ha fet el celler per recuperar varietats de vinya prefil.loxèrica, o les investigacions en que participa per la millora genètica de les llavors que permeti que les vinyes es puguin adaptar al canvi climàtic.

Després de la visita a les instal.lacions del celler, marxarem cap al Mercat del Préssec d'Ordal. A la Plaça de Sant Pau podreu comprar préssecs directament al productors, com Olivella Font Clara, que sota el nom comercial de Les Filos elabora també melmelades de préssec vermell. El seu obrador està situat a Lavern, en una casa modernista del 1916. Organitzen visites guiades al seu obrador i als camps de presseguers i també tasts maridats durant els mesos d'estiu. A la seva web podreu trobar  informació sobre dates i horaris.


I per acabar el matí, degustarem les tapes elaborades amb préssecs d'Ordal maridades amb vins i escumosos d'Albet i Noya. Al restaurant Cal Pere del Maset, un Gaspatxo de préssec d'Ordal amb gelatina de viognier acompanyat del vi blanc 3 Macabeus 2016, i un Melòs ibèric estofat amb préssec amb el vi negre La Milana 2014. A Cal Xim, especialitzat en plats a brasa, degustarem un  Milfulls de préssec d'Ordal marinat amb fetge d'ànec a la brasa acompanyat amb l’escumós Efecte Brut Reserva.

I no marxeu de Subirats sense fer una passejada entre vinyes i presseguers, per gaudir de l'espectacular paisatge de l'Alt Penedès.


* Consulteu dates i disponibilitat a la pàgina d'Albet i Noya.