Carbassó a la planxa amb formatge feta, pinyons i menta.

Un plat per sopar a la fresca. Així definiria jo aquest plat, elaborat amb una de les hortalisses més populars de l'estiu.

Al blog ja tinc publicades unes quantes receptes on el carbassó és el protagonista. Cru, a la planxa, en crema....econòmic i versàtil, el carbassó s'ha anant convertint, amb el pas del temps, en una de les meves hortalisses preferides. Abans pensava que era insípid, ara penso que és perfecte perquè combina amb quasi tot, inclús serveix per fer bescuits deliciosos, i si no em creieu, feu una ullada al  blog, i ja m'explicareu....


Ingredients:

  • carbassó
  • formatge feta
  • pinyons
  • menta fresca
  • sal 
  • oli d'oliva verge extra

Tallem el carbassó al llarg amb prou gruix per que no se'ns trenqui quan el cuinem - jo l'he tallat amb una mandolina amb un gruix de 3mm-. Posem els talls sobre una reixeta amb una mica de sal per que suïn uns 10-15 minuts. Després passem els talls per aigua i els eixuguem amb paper de cuina.

Posem a escalfar la planxa i quan sigui ben calenta posem els talls de carbassó a sobre, prèviament pinzellats amb una mica d'oli d'oliva verge extra. Seguint el consell de la Carme Ruscalleda, del seu llibre La Màgia de la Cuina, de l'editorial Brigde, no ruixeu mai una planxa calenta amb oli, perquè l'oli es volatilitza, es crema i es converteix en un producte perillós per la salut i amb molt mal sabor, com fumat-cremat. També és recomanable que els productes estiguin a temperatura ambient. Quan comencin a agafar color, els girem i els salem.

Saltegem en una paella els pinyons per que agafin una mica de color.

Posem els talls de carbassó en una safata, plegats per que el plat tingui una mica de volum, i repartim per sobre els pinyons, el formatge feta tallat o bé esmicolat i fulles de menta. L'amanim amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Servim tebi.