La famosa coca de la Mireia Carbó: coca de tomàquet amb pasta de full.

Fa uns dies, de tornada a casa, vaig escoltar aquesta recepta de la cuinera Mireia Carbó, al programa de l'Elisenda Camps Tot és possible de RAC1. Com és habitual en les receptes de la Mireia Carbó és molt fàcil de preparar, a més pórta pocs ingredients i surt "bonissíssima". El dilluns següent, un dels meus companys de feina, que és tot un cuinetes, em va dir que l'havia preparada per sopar amb uns amics i que havia agradat moltíssim, així que, el diumenge següent la vaig fer per als de casa i l'èxit va ser total.

Pot ser ja la coneixíeu, però per als que encara no l'heu tastada, no us perdeu la coca de tomàquet amb pasta de full de la Carbó, tindreu l'èxit assegurat!


Ingredients:
  • pasta de full precuinada
  • 3-4 culleradetes curulles de mostassa a l'antiga, o qualsevol altre tipus de mostassa
  • 200 grams de formatge cheddar ratllat - jo he fet servir una mescla de formatge ratllat amb cheddar-
  • 3-4 tomàquets d'amanir
  • alfàbrega o orenga seca
  • un ou per pintar els costats de la coca, opcional

Encenem el forn a 190º, dalt i baix

Estirem la pasta de full sobre el mateix paper en que ve embolicada. Punxem tota la superfície amb una forquilla excepte les vores. Amb un pinzell repartim la mostassa per sobre la pasta de full, sense tocar les vores. Després repartim el formatge ratllat sobre la mostassa, i per últim decorem amb els tomàquets tallats en rodanxes. Pintem les vores amb l'ou batut i enfornem 15 minuts i fins que estigui daurada al superfície.

Aconsello menjar la coca tèbia.