Avui, després del dinar de Nadal i Sant Esteve, em fa mandra cuinar. I el que em ve de gust és seure'm al sofa i veure una peli, d'acció o d'aquelles nadalanques ensucrades...ja veurem. Per acompanyar, unes mini pizzes. M'encanten amb pernil, brie i pera. I pels que no són massa amics de la pera, amb una mica de melmelada de tomàquet, que el contrast dolç-salat a casa sempre ens encanta.
Ingredients:
- massa de mini pizza
- formatge de pasta tova tipus brie
- ceba caramel·litzada
- pera de carn dura tipus Conference o Eliot
- virutes de pernil del bo
- melmelada de tomàquet
- oli d'oliva verge extra
- herbes aromàtiques
- mel
Pintem les mini pizzes amb una mica d'oli d'oliva.
Cobrim la base de les mini pizzes amb ceba caramel·litzada. Després repartim per sobre la resta d'ingredients: primer posem les virutes de pernil, després el formatge brie i per últim la pera tallada en làmines, o bé, primer la melmelada de tomàquet, per sobre les virutes de pernil i per últim el formatge brie. Un toc d'herbes aromàtiques i fiquem les mini pizzes al forn uns 15 minuts i fins que el formatge s'hagi fos i estigui daurat.
Servim les mini pizzes acabades de sortir de forn. Les de pera, les decorem amb un fil de mel per sobre.