Pollastre a la mostassa amb moniatos

El pollastre és un ingredient molt agraït a la cuina, perquè amb elaboracions senzilles i amb pocs ingredients pots elaborar plats deliciosos.  Al blog trobaràs unes quantes receptes senzilles ideals per preparar per les properes festes, com el pollastre amb escamarlans, el rostit de pollastre amb ratafia i nous, el rostit de pollastre al forn amb carxofesles cuixetes de pollastre amb codonyel pollastre al cava entre d'altres.

Seguint la mateixa línia, avui us porto la recepta del pollastre a la mostassa amb moniatos. Per aquesta recepta necessiteu una cocotte o cassola de ferro colat, però si sou una mica cuinetes, podeu adaptar-la per fer-la al forn o bé en una cassola normal, fent servir el mateixos ingredients, però ajustant els temps de cocció. 

Us recomano, si és possible, que feu servir pollastre de pagès. El temps de cocció s'allarga però podreu gaudir d'un plat molt més saborós i saludable (l'alimentació dels animals criats a pagès és més equilibrada que la dels criats en granges industrials, i ja no parlem del benestar animal...).

Per últim, podeu substituir els moniatos per patates, però us animo a que els doneu una oportunitat. Us sorprendran com acompanyament en els plats salats.


Ingredients:
  • 1 pollastre sencer -sense visceres- no massa gran o 6-8 cuixetes de pollastre
  • 2 culleradetes de mostassa de Dijon o a l'antiga (jo és la que he fet servir)
  • 1 culleradeta de farigola seca
  • 1 culleradeta de romaní sec
  • 2 moniatos (podeu substituir una part per carbassa i/o naps)
  • 12 escalunyes o una ceba mitjana
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 llimona
  • 100 ml de vermut blanc o negre
  • 150 ml de brou de verdures o de pollastre
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • romaní fresc

Escalfem el forn, a dalt i a baix, a 170º amb la cocota a dins, buida.

Barregem la mostassa, la farigola i el romaní secs, i pintem el pollastre amb la barreja.
Rentem els moniatos, els pelem i els tallem a daus. Pelem les escalunyes. Si fem servir ceba, la pelem i la tallem en trossos irregulars.

Quan la cocota estigui calenta, posem un bon raig d'oli d'oliva dins i repartim per sobre els moniatos, els alls sense pelar, la llimona tallada per la meitat i la ceba. Aboquem el vermut i el brou i per últim afegim el pollastre salpebrat. Tapem la cocota i l'enfornem 30-40 minuts a 170º, no obstant el temps variarà depenent de la mida del pollastre, del forn i de com estigui de calenta la cocota. Per exemple, jo vaig fer cuixetes i vaig trigar en total uns 60 minuts. En cas de dubte punxeu els moniatos i la carn per saber si estan tendres. Us aconsello també remullar el pollastre amb el líquid de la cocció, així us quedarà més amorosit. 

Servirem el pollastre decorat amb romaní fresc. 


Recepta original de la revista Cuina.