Ja sabem que les magdalenes industrials, per bones que ens puguin semblar, no deixen de ser industrials. Sovint porten ingredients poc saludables o conservants i colorants no gaire recomanables. Fer-les a casa és ben senzill i no volen gaire feina; amb mitja hora ja les tenim a punt. Tampoc demanen gaire estona de forn: uns 15 minuts.
Les receptes de magdalenes són molt variades, cosa que en canvia poc o molt el sabor. Fa molt de temps ja và rem compartir la nostra recepta de magdalenes clà ssiques. La recepta d'avui és similar, però encara més fà cil de fer. Us animo a provar-la i ja em direu què us sembla.
Ingredients per fer 12 magdalenes
- 180g de farina blanca.
- 20g d'ametlla molta.
- 150g de sucre blanc.
- 1 iogurt de llimona (de 125grams).
- 60ml d'oli d'oliva verge extra.
- 3 ous de mida M.
- ½ culleradeta de sal fina.
- 1½ culleradetes de llevat quÃmic.
- Sucre blanc.
- Pinyons o ametlles laminades o a bastonets.
També necessitarem cà psules de magdalena del nº8. Algunes marques no segueixen aquesta numeració i les etiqueten com a cà psules de 50mm de dià metre, que correspon al dià metre de la base. Com a recomanació, és bo utilitzar un motlle especial metà l·lic per magdalenes, on posarem les cà psules. Aquest motlle evita que quan enfornem les magdalenes es deformin i en lloc de créixer cap als costats només pugui fer-ho cap amunt.
Comencem batent els ous amb el sucre i la sal fins que la barreja quedi ben homogènia, esponjosa i hagi agafat un color clar. Afegim la farina, l'ametlla molta i el llevat, i tornem a batre fins que tots els ingredients quedin ben integrants. Ja només queda incorporar l'oli i el iogurt i tornar a barrejar fins aconseguir una barreja ben uniforme.
Mentre s'escalfa el forn, deixarem la barreja a la nevera. Si la deixem una mitja hora, les magdalenes pujaran millor un cop dins del forn i quedaran més boniques. No hi ha problema en deixar la barreja a la nevera fins a dues hores.
Repartim la massa en els motlles, omplint-los unes 3/4 parts. Decorem amb els pinyons o l'ametlla i espolsem una mica de sucre, al gust. Enfornem uns 15 minuts a 220ºC, fins que les magdalenes hagin agafat color. Quan les traiem del forn, les deixarem damunt d'una reixeta i esperarem a menjar-les quan siguin fredes.
Es poden conservar en un recipient ben tancat 3 o 4 dies, potser una mica més. Amb una presa de xocolata o sucades a la llet són d'allò més bones. T'hi podràs resistir?