Magdalenes de iogurt

Ja sabem que les magdalenes industrials, per bones que ens puguin semblar, no deixen de ser industrials. Sovint porten ingredients poc saludables o conservants i colorants no gaire recomanables. Fer-les a casa és ben senzill i no volen gaire feina; amb mitja hora ja les tenim a punt. Tampoc demanen gaire estona de forn: uns 15 minuts. 

Les receptes de magdalenes són molt variades, cosa que en canvia poc o molt el sabor. Fa molt de temps ja vàrem compartir la nostra recepta de magdalenes clàssiques. La recepta d'avui és similar, però encara més fàcil de fer. Us animo a provar-la i ja em direu què us sembla.

Ingredients per fer 12 magdalenes

  • 180g de farina blanca.
  • 20g d'ametlla molta.
  • 150g de sucre blanc.
  • 1 iogurt de llimona (de 125grams).
  • 60ml d'oli d'oliva verge extra.
  • 3 ous de mida M.
  • ½ culleradeta de sal fina.
  • 1½ culleradetes de llevat químic.
Per decorar
  • Sucre blanc.
  • Pinyons o ametlles laminades o a bastonets.

També necessitarem càpsules de magdalena del nº8. Algunes marques no segueixen aquesta numeració i les etiqueten com a càpsules de 50mm de diàmetre, que correspon al diàmetre de la base. Com a recomanació, és bo utilitzar un motlle especial metàl·lic per magdalenes, on posarem les càpsules. Aquest motlle evita que quan enfornem les magdalenes es deformin i en lloc de créixer cap als costats només pugui fer-ho cap amunt. 

Comencem batent els ous amb el sucre i la sal fins que la barreja quedi ben homogènia, esponjosa i hagi agafat un color clar. Afegim la farina, l'ametlla molta i el llevat, i tornem a batre fins que tots els ingredients quedin ben integrants. Ja només queda incorporar l'oli i el iogurt i tornar a barrejar fins aconseguir una barreja ben uniforme.

Mentre s'escalfa el forn, deixarem la barreja a la nevera. Si la deixem una mitja hora, les magdalenes pujaran millor un cop dins del forn i quedaran més boniques. No hi ha problema en deixar la barreja a la nevera fins a dues hores.

Repartim la massa en els motlles, omplint-los unes 3/4 parts. Decorem amb els pinyons o l'ametlla i espolsem una mica de sucre, al gust. Enfornem uns 15 minuts a 220ºC, fins que les magdalenes hagin agafat color. Quan les traiem del forn, les deixarem damunt d'una reixeta i esperarem a menjar-les quan siguin fredes.

Es poden conservar en un recipient ben tancat 3 o 4 dies, potser una mica més. Amb una presa de xocolata o sucades a la llet són d'allò més bones. T'hi podràs resistir?