Com cada any baixen les temperatures i només penso en encendre el forn i fer pastissos i magdalenes. I és que ja s'ensuma la tardor i el mercat s'omple de figues, raïm, carbasses, moniatos, magranes, pomes... Al blog trobareu un munt de receptes per aprofitar al màxim els productes de temporada.
Iniciem la tardor amb un pa de pessic d'avellanes i poma. Una recepta del llibre de la Mireia Carbó, La cuina dóna joc d'edicions Milfulls-Viena. Ja no es troben els seus llibres de cuina a les llibreries, però a vegades pots tenir sort i trobar un exemplar en alguna llibreria de segona ma.
Ingredients:
- 200 grams de farina de blat
- 200 grams de mantega sense sal a temperatura ambient
- 200 grams de sucre blanc
- 3 ous a temperatura ambient
- 2 pomes varietat golden
- 100 grams d'avellanes torrades
- 15 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 1 pessic de sal
Preescalfem el forn a 180 graus, només calor a la part de baix.
Retirem la pell de les avellanes torrades i les triturem amb l'ajuda d'un robot de cuina.
Batem amb una batedora de varetes la mantega amb el sucre i un pessic de sal fins que tingui una textura pomada. Afegim l'essència de vainilla i els ous, un a un, i continuem batent els ingredients fins que quedin ben integrats. Incorporem la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats, fins aconseguir una massa sense grumolls.
Pelem les pomes, les tallem en trosses ben petits, i les afegim a la massa amb les avellanes triturades. Mesclem tots els ingredients amb una espàtula i aboquem la massa dins d'un motlle tipus plumcake - de 22 centímetre de llarg- folrat amb paper vegetal. El fiquem al forn uns 45 minuts i fins que al punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta. Esperarem a que el bescuit es refredi una mica abans de desemmotllar-lo i que s'acabi de refredar sobre una reixeta.