La crema de carbassa i tomàquet que us porto avui és tota una delícia. L'acidesa del tomàquet equilibra molt bé la dolçor natural de la carbassa. L'all i les herbes provençals són el toc final d'aquesta crema que segur que es convertirà en una de les vostres preferides.
Ingredients
- 400 grams de puré de carbassa
- 200 grams de tomàquets tipus cirerol
- 5-6 grans d'all
- 60 ml de nata líquida o llet evaporada
- oli d'oliva verge extra
- herbes provençals
- sal i pebre negre mòlt
Per fer el puré de carbassa courem la carbassa al forn i després la triturarem amb una batedora de ma. A la nostra recepta de la Crema dolça de carbassa trobareu les instruccions per coure la carbassa al forn. Us aconsello comprar una carbassa tipus violí sencera o inclús dues, ja que el puré de carbassa es pot congelar i així sempre en tindreu de preparat al congelador per fer una crema, un bescuit o un deliciós batut.
Si no tenim preparat el puré de carbassa, podem coure la carbassa al forn amb els tomàquets cirerol i els grans d'all, però com aquests es fan més ràpid, us aconsello posar-los en una safata petita que pugueu treure del forn de seguida que estiguin fets, uns 15-20 minuts-, mentre que la carbassa pot trigar 30-40 minuts depenent de la mida dels trossos que hàgim fet. Afegiu als tomàquets un rajolí d'oli abans de ficar-los al forn.
Tant els tomàquets cirerol com els grans d'all els courem sencers, sense tallar ni retirar la pell. La pell del tomàquet cirerol és molt prima i quan la triturem es desfarà del tot. Respecte als grans d'all, una vegada cuits, notareu que queden tendres de dins. Només caldrà tallar una punta del gra d'all i prémer amb els dits per que surti l'all fet crema.
Posarem en el vas de la batedora la carbassa, el tomàquets cirerol i els grans d'all cuits. També afegirem un parell de culleradetes d'herbes provençals, la nata líquida o la llet evaporada, un pessic de sal i una mica pebre negre mòlt, i triturarem tots els ingredients fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls.
Afegirem a la crema aigua calenta, la justa per aconseguir una crema més o menys líquida, segons el nostre gust, rectificant de sal i pebre. Mesclarem i servirem.
Que vagi de gust!