Aprofitant que aquests dies els mangos que es conreen a Andalusia estan be de preu, i molts dolços, he rescatat aquesta recepta que tenia pendent de fer des de feia temps, la del pastís de formatge i mango. Es un pastís que no necessita forn i que és molt fàcil de fer. El més complicat és muntar la nata per decorar el pastís, perquè si no muntem bé la nata, se'ns pot desfer la decoració, com m'ha passat a mi.
Ingredients per 8-10 persones:
- 3 mangos madurs
- 250 grams de formatge tipus Philadelphia
- 300 grams de nata per muntar 35%MG
- 3 fulles de gelatina
- 60 grams de sucre llustre
- 120 grams de galetes tipus Digestive
- 40 grams de mantega sense sal
- 10 grams de coco ratllat
Per decorar el pastís:
- 100 ml de nata per muntar 35% MG
- 30-40 grams de sucre llustre
Per fer el pastís he fet servir un recipient metàl·lic desmuntable de 20cm de diàmetre i el pastís ha quedat una mica baix. La propera vegada faré servir un motlle de 15 cm.
Comencem ficant les galetes dins d'una bossa per aliments i trinxant-les amb l'ajuda d'un corró. Fonem la mantega al microones i la barregem amb les galetes esmicolades i el coco ratllat. Folrem amb paper vegetal la base del motlle i aboquem per sobre les galetes esmicolades amb la mantega i el coco. Amb l'ajuda de la base d'un got petit compactem la base del pastís i el fiquem a la nevera mentre preparem la resta d'ingredients. Personalment no m'agrada posar molta mantega a la base perquè quan es refreda s'endureix massa. Per això, poso poca mantega i afegeixo coco ratllat per aconseguir una textura més sorrenca.
Posem les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda i deixem que s'hidratin un mínim de 15 minuts.
Preparem el puré de mango: pelem els mangos i els tallem en trossos no massa grans, descartant les parts més fibroses. Posem els trossos de mango dins del vas de la batedora i els triturem. Passem el puré per un colador fi per retirar les fibres que puguin haver. Dos terços del puré el mesclarem amb el formatge i la nata, i l'altra terç el farem servir per decorar la superfície del pastís.
Escalfem al microones tres cullerades de nata i li afegim les fulles de gelatina hidratades ben escorregudes. Remenem amb una culleradeta fins que es desfacin del tot.
En un bol gran posem el formatge, millor si està a temperatura ambient, la nata, el puré de mango i la gelatina i mesclem bé els ingredients amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Afegim la meitat del sucre llustre i tastem la crema per si cal afegir més o no. Depenent de com sigui de dolça la fruita necessitarem afegir més o menys quantitat de sucre. Continuem una estona més batent els ingredients fins que quedin ben integrats i la crema comenci a agafar consistència. Aboquem la crema dins del motlle del pastís i vigilem que la superfície es quedi ben plana. Aboquem per sobre la resta del puré de mango i amb l'ajuda d'una broqueta fem cercles per decorar la superfície del pastís.
Fiquem el pastís a la nevera un mínim de 12 hores per que agafi consistència.
El dia següent muntem la nata ben freda amb la batedora de varetes afegint sucre llustre fins aconseguir el punt de dolçor que ens agradi. Posem la nata muntada dins d'una màniga pastissera amb un broquet metàl·lic i decorem el pastís al nostre gust. Servir el pastís fred.
Inspirada en una recepta de Cocinando con Tj .