Cuixetes de pollastre amb codony

Fins ara només m'havia atrevit a fer receptes dolces amb codony. Aquest any però, he pujat el nivell i he decidit provar-lo en una recepta salada. A casa inicialment han estat una mica reticents, però al final tots hem acabat sucant pa en la salseta que acompanya les cuixetes del pollastre amb codony que us porto avui. 

Trobareu que és un plat molt aromàtic, pel codony i les espècies que porta, però no és plat de sabors contrastats. I el codony combina a la perfecció amb el pollastre. Així que animeu-vos a provar-lo a casa. Segur que no us decebrà!

Ingredients:

  • 6-8 cuixetes de pollastre
  • 2 condonys
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d'all
  • 1 branca de canyella
  • 100 ml de vi ranci
  • uns brins de safrà del Montsec
  • pebre negre en gra (5 o 6 grans)
  • cúrcuma mòlta
  • una fulla de llorer
  • unes branquetes de romaní fresc
  • 1 cullerada de mel
  • suc de mitja llimona
  • sal i pebre mòlt
  • oli d'oliva verge extra


Salpebrem les cuixetes de pollastre i les amanim amb una mica de romaní. Tallem la ceba ben petita i piquem els grans d'all. Pelem els codonys i els tallem ens trossos grans i irregulars. 

Posem a coure els codonys amb aigua amb una mica de sal i el suc de mitja llimona, uns 10-15 minuts, segons la mida dels trossos, i fins que estiguin tendres. Tingueu en compte que s'acabaran de coure amb el pollastre, així que vigileu que no es desfacin. Quan acabi la cocció, escorrerem l'aigua i afegirem als codonys una cullerada de mel. Els reservarem fins al moment d'afegir-los a la cassola amb les cuixetes de pollastre. 

En una cassola gran posem un bon raig d'oli i afegim la branca de canyella, el pebre en gra i un pessic de cúrcuma. Escalfem l'oli a foc suau. Les espècies aromatitzaran l'oli. Afegim els grans d'alls picats i quan agafin una mica de color aboquem la ceba tallada. Quan comenci a enfosquir-se afegim les cuixes de pollastre. Quan estiguin daurades, afegirem els brins de safrà i el vi. Deixarem que el vi s'evapori i a continuació abocarem els condonys cuits i amanits amb mel. Retirarem la fulla de llorer i la branca de canyella de la cassola i cobrirem les cuixes de pollastre amb aigua calenta. Ho deixarem coure uns 40-50 minuts, fins que la carn estigui tendre -podeu punxar-la amb una forquilla per comprovar-ho- i la salsa s'hagi espessit. 


Recepta adaptada de Directo al paladar.

1 comentari:

  1. El codony és com la poma, surt molt bé amb pollastre i espècies, recordo un tagine menjat fa molts anys de vedella i codony... màgic!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponSuprimeix