Coca dolça de patata

La patata és un ingredient molt habitual dins del món de la rebosteria tradicional. La recepta que us porto avui us pot recordar el pastís de Santiago, encara que és més esponjosa i lleugera que aquest pastís tan tradicional. També us recordarà la típica Coca de Castelló.

Aquesta coca dolça de patata és genial per sucar amb xocolata desfeta. A més no porta gluten ja que està elaborada amb patata cuita i farina d'ametlla.

Ingredient: 

  • 3 ous
  • 200 grams de patates cuites, a casa hem fet servir patates CatPat
  • 200 grams de sucre blanc
  • ratlladura de mitja llimona
  • 100 grams d'ametlla mòlta
  • sucre llustre per decorar

Posem a coure amb aigua les patates senceres i amb la pell. Per saber si estan cuites les punxarem amb una broqueta. Si aquesta entra amb facilitat és que estan a punt. Quan s'hagin refredat retirarem la pell i les aixafarem amb un passapuré o bé amb una forquilla. Han de quedar fetes puré.

Encenem el forn,  a dalt i a baix, a 180 graus.

Separem les clares del rovells. Muntem les clares amb 100 grams de sucre fins que agafin una consistència semblant a una merenga. 

En un altre bol mesclem amb les mans el sucre amb la ratlladura de llimona per aromatitzar-la. Aboquem els rovells i els barregem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes i fins que doblin el seu volum i agafin un to blanquinós. Aleshores afegim l'ametlla mòlta i el puré de patata i mesclem tots el ingredients amb la batedora de varetes a velocitat suau fins que no quedi cap grumoll. 

Per últim, afegim les clares d'ou muntades i les incorporem a la massa amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments embolcallants, intentant que no perdin massa volum. Aboquem la massa en un motlle quadrat prèviament folrat amb paper vegetal, i el fiquem al forn un 30 minuts i fins que veiem que les vores de la coca estan daurades. Quan la coca es refredi la decorarem amb sucre llustre. 



Recepta inspirada en el blog Julia y sus recetas.