Flam de llet de civada i ametlla

Els flams casolans són de les postres més senzilles de fer i dels que més agraden. Bàsicament es tracta de mesclar els ingredients i la resta de la feina la fa el forn. 

Al blog trobareu unes quantes receptes de flams, començant per una de les clàssiques, la recepta de flam d'ou. També trobareu les receptes del flam de carbassa, de coco o de xirimoia, i la del deliciós flam d'avellanes, elaborat amb llet vegetal d'avellanes. Amb llet vegetal també s'elabora la recepta que us porto avui, més contudent que la d'avellanes per que pórta també ametlla mòlta, raó per la que us aconsello que no feu servir motlles gaire grans per fer aquests flams.

Ingredients per 6 flams:

  • 3 ous
  • 100 grams de sucre blanc
  • 225 ml de llet de civada
  • 125 grams d'ametlla mòlta
  • ratlladura de mitja llimona
  • caramel líquid

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 150 graus. 

Mesclem el sucre amb la ratlladura de llimona per aromatitzar-lo. El millor és fer-ho amb els dits.

Batem els ous amb el sucre i a continuació afegim la llet de civada i l'ametlla mòlta. Mesclem bé els ingredients. 

Cobrim la base de les flameres amb el caramel líquid. Omplim les flameres amb la mescla de llet i ous i les posem en una safata per anar al forn prou fonda per que les flameres quedin cobertes d'aigua fins la meitat aproximadament, ja que courem els flams al forn al bany maria. 

Fiquem la safata al forn uns 45 minuts i fins que els flams hagin cuallat. Els retirem del forn i els deixem refredar abans de ficar-los a la nevera, on els tindrem fins uns minuts abans de consumir-los. 


Recepta del blog La cocina de Fabrisa