Els productes DOP-IGP catalans aixequen el vol

Dimecres 6 de juliol va arrencar, a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena, la campanya "Enlairem les DOP IGP". L’eix de la campanya gira al voltant d’un globus aerostàtic amb la imatge de la Federació Catalana DOP-IGP que, a partir de setembre, volarà per diversos punts de Catalunya on es fan productes amb aquests segells de qualitat.

Durant l’acte de presentació es va realitzar un vol captiu –el globus es manté lligat a terra amb cordes– i un esmorzar a base de productes catalans amb segell DOP-IGP. Per motius meteorològics l’esmorzar, de la mà del xef David Andrés, no es va poder fer a peu de pista i es va realitzar al seu  restaurant Somiatruites d’Igualada. 

La presentació es va realitzar amb representants de la Generalitat, dels consells reguladors i de prescriptors gastronòmics. L’acte s’ha fet just abans de l’European Ballon Festival que aquest cap de setmana ha reunit una cinquantena de globus provinents de tot el món. En aquest festival, el globus de la Federació Catalana DOP-IGP ha tingut una presència destacada.

La Federació Catalana DOP-IGP és una entitat sense ànim de lucre que agrupa la majoria de consells reguladors DOP-IGP. Es tracta de productes alimentaris autòctons, únics i oficialment reconeguts per la Unió Europa per la seva qualitat excepcional. Són productes arrelats a un territori que els confereix unes característiques úniques i una personalitat pròpia. Els productes amb els segells DOP-IGP són el resultat d'una estreta relació entre producte, paisatge, saber, talent i tradició. 

Mira el vídeo del primer vol a Instagram