Flam de coco

Si us agrada el sabor del coco esteu de sort, perquè aquest any, no se pas per quina raó, m'ha donat per voler fer receptes amb coco. La primera, es la que us porto avui, una deliciosa i senzilla recepta de flam de coco, i la segona, que està en llista d'espera per publicar en breu, és la d'un bescuit de coco i llimona dolça, que està per llepar-se'n els dits.

Sempre m'han agradat molt els flams. Abans comprava aquells preparats que es barrejaven amb llet, però quan fas els primers flams casolans, i veus com de fàcils són de fer i com són de bons, t'ho penses dues vegades abans de comprar-los al súper. Això sí, el caramel líquid el continuo comprant. M'agrada molt el de la marca Royal, i és molt pràctic tenir-ne envasat a casa. Però si algú m'explica una manera ràpida i neta de fer el caramel líquid a casa, prometo provar-la.


Ingredients per a 6-8 flams:

  • 4 ous
  • 400 grams de llet de coco
  • 300 grams de llet condensada*
  • coco ratllat
  • caramel líquid

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

En una cassola mesclem a ma els ous, batuts prèviament, amb la llet de coco i la llet condensada fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Posem caramel líquid en la base dels motlles que anem a fer servir per fer els flams. Omplim els motlles amb la mescla d'ous i llet i després els posem dintre d'una safata per anar al forn, prou fonda per omplir-la d'aigua i cobrir fins a la meitat els motlles.  Omplim la safata amb aigua calenta i la introduïm al forn durant uns 45 minuts i fins que, al punxar el centre del flam amb un escuradents, aquest surti net. Deixem refredar els flams abans de ficar-los a la nevera. Us aconsello menjar-los d'un dia per un altre. Per desemmotllar-los si són motlles metàl·lics, us aconsello fer servir un ganivet estret de punta llarga. 

Servim els flams decorats amb coco ratllat per sobre.


*Respecte a la quantitat de llet condensada, podeu afegir-ne més, si us agraden el flams força dolços, però no es notarà tant el gust del coco.