Calçots cruixents amb pasta brick

A casa intentem aprofitar al màxim la temporada de calçots, i no us penseu que fent calçotades. M'agrada molt preparar tot tipus de plats amb calçots, i al llarg dels anys he anat publicant les receptes al blog. En trobareu receptes de plats de pasta, d'arròs, croquetesmousse, quiches i inclús un pastís tatín de calçots, entre d'altres.

Aquesta temporada cercava una recepta per fer els calçots en tempura, perquè encara no els he fet mai d'aquesta manera, però em vaig trobar pel camí la recepta d'aquests calçots cruixents -al blog de Pepa Tomate- i no m'hi vaig poder resistir a provar-la. L'èxit va ser total, però vam fer curt de calçots. I és que aquests calçots, tendres per dins i cruixent per fora, estan de vici, i encara més sucats en una bona salsa de calçots. 

Ingredients:

  • calçots més aviat prims
  • un paquet de pasta brick ( massa filo)
  • una bona salsa de calçots
  • oli d'oliva suau o oli de girasol per fregir

Tallem els extrems dels calçots i ens quedem amb només amb la part blanca. Traiem les primeres capes de pell. Els posem en un recipient apte per microones, amb una mica d'aigua, i els coem a potència màxima uns tres minuts i fins que estiguin tendres. Els deixem refredat sobre una reixeta per que deixin anar l'aigua sobrant. Quan s'hagin refredat els emboliquem amb la pasta brick, plegant primer els extrems cap endins i després embolicant tot el calçot. Per que els calçots es mantinguin ben embolicats, punxarem la pasta amb uns escuradents. 

Escalfem l'oli per fregir els calçots en una cassola - millor que en una paella perquè esquitxen molt-, i quan estigui calent els fregim fins que la pasta estigui daurada - màxim un minut-. Els deixarem escòrrer sobre una reixeta per que deixin anar l'oli sobrant. El servim calents acompanyats de salsa calçots.