Pollastre cruixent amb salsa de curri i mango

Una de les primeres grans descobertes d'aquest any és la salsa de curri i mango que vaig preparar l'altra dia a casa. La vaig fer per acompanyar unes tires de pollastre arrebossades. La salsa de curri i mango és més lleugera que altres salses, perquè el seu ingredient principal és una fruita. A més té un punt dolç i especiat que la fa absolutament addictiva. Si l'acompanyeu amb unes tires de pollastre arrebossades i cuites al forn, us podreu donar un petit caprici poc calòric però molt saborós.

Ingredients per la salsa de curri i mango:

  • 1 mango madur tallat a trossos petits
  • 1 ceba tendra tallada ben petita, només la part blanca
  • 50 ml de nata líquida per cuinar
  • 1 trosset gingebre fresc, pelat i tallat ben petit
  • 1 cullerada de curri
  • 1 cullerada de sucre, opcional 
  • oli d'oliva verge extra

Ingredients pel pollastre cruixent, per a dues persones:

  • 400 grams aproximadament de pits de pollastre
  • un iogurt natural
  • 100 grams aproximadament de pa ratllat gruixut
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra
Comencem preparant el pollastre. La salsa la preparem en l'últim moment per servir-la tèbia.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º. Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb una mica d'oli d'oliva. 

Tallem els pits de pollatre en tires. Les posem en un bol i les mesclem amb el iogurt batut per que quedin ben untades. Salpebrem. Les arrebossem amb el pa ratllat gruixut i les repartim per sobre la safata de forn per que no quedin amuntegades. Enfornem a 180º 15 minuts o fins que veiem que les tires estan daurades. Donem la volta a les tires de pollastre i les tornem a enfornar 15 minuts més i fins que es daurin per l'altra cara. Les servim calentes. 

Mentre les tires es fan al forn, preparem la salsa. En una paella posem un rajolí d'oli i coem la ceba fins que estigui ben tendra. Aleshores afegim el gingebre i la cullerada de curri. Cuinem la ceba un parell de minuts més abans d'afegir els trossos de mango i el sucre, encara que aquest és opcional; depèn si voleu la salsa més dolça. Coem el mango fins que tingui una textura de compota. Afegim la nata, la mesclem amb la resta d'ingredients, i deixem la salsa coure un parell de minuts més abans de retirar-la del foc. Si voleu, la podeu triturar amb la batedora de ma abans de servir-la a taula.   

Palmira POM ha dit...

Un punt diferent del chutney, la textura sembla molt suau i gustosa pels seus ingredients.
Super original com m'agrada!
Una abraçada,
Palmira