Galetes de civada i pastanaga

Encara que m'agraden les galetes, no sempre m'ensurto a l'hora de fer-les a casa. Fa unes setmanes vaig intentar fer unes galetes especiades de cacau i farina d'ametlla, que van anar a petar directament a les escombreries. Les vaig tenir massa estona al forn, i quan es van refredar van quedar tan dures que les podia haver fet servir per construir un refugi antiaeri. 

Sort que les galetes elaborades amb flocs de civada sempre surten bé, perquè són molt fàcils de fer, i a més són força saludables. La civada és un cereal molt nutritiu, ric en àcids grassos essencials i en aminoàcids i té bon gust. Les galetes fetes amb flocs de civada són delicioses. Si encara no les has provades mai, t'animo a fer-les a casa. Al blog en trobaràs varies receptes per poder elegir, amb xocolata, muslicoco, pomapersimon o amb pastanaga, que és la recepta que us porto avui. 

Si en vols saber més sobre la civada, pots clicar aquí

Ingredients per 20 galetes aproximadament:

  • 150 grams de flocs de civada
  • 90 grams de farina d'espelta
  • 5 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 1/2 cullerada de canyella mòlta
  • 1/2 culleradeta de gingebre mòlt
  • un pessic de sal 
  • 100 grams d'oli d'oliva verge extra*, jo faig servir OleAurum
  • 100 grams de sucre morè
  • 1 ou
  • 1 cullerada d'aroma de vainilla
  • 100 grams de pastanaga ratllada

*Us recomano fer servir un oli d'oliva que sigui de gust suau. Els olis d'oliva de la varietat arbequina, per a mi, són els millors per fer rebosteria. 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

En un bol mesclem els ingredients secs: els flocs de civada, la farina d'espelta, l'impulsor químic, les espècies i la sal. Si esteu acostumats a fer servir farina de blat integral, podeu fer servir aquesta en lloc de la d'espelta. Si no esteu acostumats, us recomano fer servir una farina de gust més neutre, com la d'espelta o la farina de blat no integral.  

En un altra bol barregem a ma amb l'ajut d'un batedor l'ou amb el sucre morè i l'oli fins que els ingredients estiguin ben integrats. Afegim després la pastanaga ratllada i tornem a mesclar els ingredients. Podeu picar la pastanaga en lloc de ratllar-la. Personalment trobo que amb la pastanaga ratllada és nota més el seu sabor. Per últim, aboquem en tres cops els ingredients secs en el bol dels ingredients líquids, mesclant-los a ma amb l'ajuda d'una espàtula. 

Folrem una safata de forn amb un silpat o amb paper vegetal i repartim per sobre la massa de les galetes deixant una mica de separació entre elles - haurem de fer dues fornades-. Us aconsello fer servir una cullera per fer boles de gelats per fer les galetes, així farem servir la mateixa quantitat de massa per cada galeta. Per que tinguin un mida més uniforme faig servir un motlle rodó per fer galetes. Poso la massa dintre del motlle i l'estèn amb l'ajuda dels dits. Fiquem la safata al forn 15 minuts o fins que veiem que la vora de les galetes comença a daurar-se. Per últim, deixem refredar les galetes sobre una reixeta. 

Us aconsello guardar-les en un recipient metàl·lic. S'estoven una mica d'un dia per un altre, però això no afecta al seu sabor.