Galetes de musli

Dissabte passat vaig estar a Igualada, a la 4ª Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades organitzada pel col.lectiu Eixarcolant. Un projecte, que és pioner a tot l'estat, i que vol donar a conèixer els usos tradicionals de les plantes silvestres i altres espècies vegetals que avui en dia gairebé ja no s'utilitzen, i recuperar el seu consum i els beneficis que això comporta per a nosaltres i pel nostre entorn. A banda de les xerrades i els tallers que s'organitzen per promoure i transmetre tot aquest coneixement sobre les plantes oblidades, també es celebra una fira de productes silvestres i varietats agrícoles tradicionals. Entre les parades vaig trobar la de l'Adrià de Curculio Nucum, que elabora productes amb garrofa, principalment cremes, entre elles una amb avellanes de Reus que està per llepar-se'n els dits. També tenia un musli fet amb flocs de civada, garrofa i avellanes, que de seguida que el vaig veure vaig pensar que seria perfecte per fer unes delicioses galetes.

Quan vaig arribar a casa vaig recuperar la recepta del blog de la Dolors Hi ha bruixes a la cuina, per fer les galetes de musli. Si encara no coneixeu el seu blog, ja esteu trigant a visitar-lo, perquè està ple de receptes delicioses, totes molt ben explicades.


Aquestes galetes porten molt poc greix i sucre. Jo he respectat les quantitats de la recepta de la Dolors, però si us agraden les galetes dolces, us aconsello afegir una mica més de sucre ( 50 grams més) 

Ingredients per 10-12 galetes:
  • 90 ml d'oli de girasol o de coco
  • 2 cullerades de mel (es pot substituir per 100 grams de sucre blanc)
  • 1 ou
  • 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
  • 120g de farina de rebosteria
  • 1/2 culleradeta d'impulsor químic, tipus Royal
  • 1 culleradeta de canyella
  • 200g de musli 
  • 2 cullerades de llet
Escalfem el forn a 180º, a dalt i a baix.

En un bol gran mesclem a ma l'oli amb la mel fins que quedin ben integrats. Afegim a continuació l'ou i l'essència de vainilla. Quan estiguin tots els ingredients ben mesclats, afegim la farina, prèviament tamisada, amb l'impulsor químic i la canyella.  Barregem bé els ingredients amb una espàtula fins que ens quedi una pasta sense grumolls. Aboquem el musli i després la llet, que ens ajudarà a integrar tots els ingredients.

Amb una cullera per servir gelats anem agafant porcions de la massa -ens ajudarà a fer totes les galetes, més o menys, de la mateixa mida- i després amb les mans, fem primer una bola, després la posem sobre una safata al forn, folrada amb paper d'enfornar, i les aixafem una mica amb la palma de la ma per aplanar-les. Hem de deixar una mica de separació entre les galetes per evitar que s'enganxin entre elles durant la cocció. Les tindrem al forn entre 15 i 20 minuts o fins que estiguin daurades per sobre. Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta. Es poden guardar en una capsa metàl·lica 4-5 dies, però ja aviso que no us duraran tant.