Iogurt de coco amb trossets de xocolata.

I anem per la tercera recepta amb coco d'aquest any. Vaig començar amb el flam de coco. Després va arribar el bescuit de coco i llimona dolça. I ara arriba el iogurt de coco amb trossets de xocolata. Un iogurt que ha encès una polèmica a la família, entre els que estan a favor de que porti trossets de xocolata i els més puristes, que consideren que el iogurt de coco, només ha de portar coco. Malgrat ser una enamorada de la xocolata negra - que amb l'edat una s'acaba tornant més selectiva-, haig de reconèixer que la propera vegada el faré sense xocolata, per gaudir al cent per cent del seu intens sabor a coco.

L'única complicació de la recepta pot ser la de trobar flocs de coco, però paga la pena perquè aporten molt més sabor que el coco ratllat. I com sempre, la recepta l'he trobada al blog Come Conmigo de Palmira, tota una institució en elaborar iogurts casolans. El seu blog el segueixo des de fa molts anys. No el podeu deixar de visitar, si encara no el coneixeu. Als cuinetes us enamorarà la seva gran varietat de receptes.


Ingredients per 8 iogurts:

  • 850 ml de llet de vaca, millor sencera 
  • 1 iogurt natural
  • 50 grams de coco ratllat
  • 50 grams de flocs de coco
  • 4 cullerades de sucre morè - jo n'he posat 6 per que m'agraden els iogurts més dolços
  • 50 grams de xocolata tallada en trossets ben petits, opcional

Comencem daurant en una paella el coco ratllat i els flocs, a foc suau, i tenint cura de que no se'ns cremin. Posem la llet i el sucre en un cassó. Quan comenci a agafar color el coco, el retirem de la paella i l'aboquem a la llet. Posem el cassó al foc i l'escalfem fins que la llet estigui a punt de bullir. Aleshores apaguem el foc, tapem el cassó, i deixem la llet que infusioni fins que es refredi.

Quan la llet estigui a temperatura ambient, l'anem afegint poc a poc al iogurt, prèviament batut.
Si voleu fer el iogurt amb trossets de xocolata, ara és el moment de repartir-lo entre els pots de la iogurtera. A continuació, aboquem dins dels pots la mescla de llet, coco i iogurt i posem la iogurtera en marxa, seguint les recomanacions del fabricant. A la recepta, Palmira la programa entre 8-12 hores, mentre que jo sempre haig posar-la 14 hores. Per últim, deixarem els iogurts un mínim de 4 hores a la nevera, abans de consumir-los.