Pastís de préssecs i festucs.

Si us agraden els préssecs al blog trobareu varies receptes elaborades amb aquesta fruita d'estiu com la recepta del sorbet de préssec d'Ordal, o el gelat de préssec fet al moment de la Carme Ruscalleda - una fórmula fantàstica per preparar gelats a casa sense necessitat de gelatera-, o com a ingredient principal d'una galette dolça. Aquest any he decidit publicar una nova recepta amb préssecs, en concret la recepta d'un bescuit de préssecs i festucs. Un bescuit que podeu fer amb altres fruites de pinyol, com les nectarines o els albercocs. I com és estiu, us aconsello servir-lo tebi i acompanyat d'una bola de gelat de vainilla...Si el tasteu, repetireu segur!!


Ingredients:
  • 2 ous grans
  • 110 grams de sucre blanc i una cullerada més
  • 3/4 tassa d'oli de girasol (185 ml)
  • 3/4 tassa de iogurt natural sense ensucrar (185 ml)
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 210 grams de farina per rebosteria
  • 1 1/2 culleradetes d'impulsor químic tipus llevat Royal
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 2 préssecs grans ferms tallats per la meitat i a rodanxes
  • 25 grams de festucs picats
  • 2 cullerades de mel

Encenem el forn a dalt i a baix a 180º

En un bol gran mesclem amb una batedora de varetes els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum, aproximadament dos minuts. Afegim a continuació l'oli, el iogurt i l'extracte de vainilla i tornem a mesclar un minut més. Per últim, aboquem dins del bol la farina amb l'impulsor químic i la sal, que prèviament haurem tamisat, i ho mesclem just per aconseguir una crema llisa i sense grumolls.

Greixem un motlle de 23 centímetre i aboquem dins la crema. Cobrim la part superior amb les rodanxes de préssec i els festucs picats. Repartim per sobre la cullerada de sucre. Enfornem uns 40-45 minuts i fins que, quan punxem el bescuit amb un escuradents, aquest surti net.

Deixem que es refredi el bescuit uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo. Posem la mel en un bol petit i li donem un cop de calor al microones per que es torni més líquida i pintem amb ella la part superior del pastís per donar-li lluentor. La mel ha de ser de gust suau. La podeu substituir per melmelada de préssec.



Recepta del blog The Pure Taste

Cap comentari